Helyi közélet

2015.10.22. 22:13

Új válogató és komposztáló Bodrogkeresztúron

Bodrogkeresztúr - Átadták a Bodrogkeresztúri Hulladékkezelő Központ új válogatóművét, nagyüzemi komposztálóját.

Bodrogkeresztúr - Átadták a Bodrogkeresztúri Hulladékkezelő Központ új válogatóművét, nagyüzemi komposztálóját.

A zempléniek közül aki igényelte, az elmúlt hónapokban már átvehette azt a chippel ellátott sárga műanyag kukát, amelybe novembertől próbaszerűen, januártól a tervek szerint viszont már teljes üzemben lehet gyűjteni a háztartási papír-, fém- és műanyag hulladékot, amelyet az új üzemben a válogatás után el tudnak küldeni újrahasznosításra. Az üzem megépítése négymilliárd forintba, az eszközök beszerzése közel egymilliárd forintba került, amelynek nagy részét támogatás formájában kapta meg a bodrogkeresztúri cég.

A Bodrogkeresztúri Hulladékkezelő Központ elébe ment a korának – mondta egyebek mellett Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár az avatón – Novemberben kerül ugyanis a kormány elé a hulladékstratégia, amely gyakorlatilag azokat az elemeket tartalmazza, amelyeknek a bodrogkeresztúriak már meg tudnak felelni.​

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában