Helyi közélet

2015.10.13. 12:51

Tesznek a jövő nemzedékéért Cigándon

Cigánd - 27 település pályázott összesen az „UNICEF Gyerekbarát Település” címre, ezek közül hármat díjaztak hétfőn Budapesten. A díjazottak között van Cigánd is. Kétmillió forint is járt a díj mellé a bodrogközi városnak.

Cigánd - 27 település pályázott összesen az „UNICEF Gyerekbarát Település” címre, ezek közül hármat díjaztak hétfőn Budapesten. A díjazottak között van Cigánd is. Kétmillió forint is járt a díj mellé a bodrogközi városnak.

„Értékből lendület”

Aki ezen meglepődik, az vagy nagyon régen, vagy még soha nem járt Cigándon, ahol öt évvel ezelőtti, előszöri megválasztásakor Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere kiadta a jelszót: „Értékből lendület”. Azt pedig, hogy ezt sikerült tartalommal is megtölteni, a tavalyi önkormányzati választás is igazolta, amikor Oláh Krisztiánt újra megválasztották települési vezetőnek.

– Soha nem titkoltam és most is vallom és vállalom, hogy a Bodrogköz és Cigánd igenis egy élhető régió és város, még akkor is, ha az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében található – mondta Oláh Krisztián. – Egy élhető település pedig nem képzelhető el a fiatalok nélkül. A Bodrogközben is érzékelhető egy elvándorlási folyamat, de mi azért dolgozunk, hogy ezt ne csupán megállítsuk, hanem megfordítsuk és az elköltözőket visszacsábítsuk.

A gyerekekre költik

– Hiszen ha helyben van biztos megélhetés, ha teremthető egzisztencia, akkor a Bodrogköz gyarapodni fog lélekszámban – folytatta a polgármester. – A jövő nemzedékéért a jelenben kell tennünk, ezért igyekszünk a helyi gyerekeknek olyan környezetet teremteni, hogy jól érezzék magukat a településen. A kitüntető címmel járó kétmillió forintot természetesen rájuk fogjuk költeni, oktatási, nevelési célokra. Az erről szóló programot hamarosan kidolgozzuk.

- ÉM-BG - 

Háttér

Az „UNICEF Gyerekbarát Település” olyan helyi irányítási rendszer, modell és jó gyakorlat kialakítását tűzi ki célul, amely a Magyarországon 1991 óta hatályos ENSZ Gyermekjogi egyezményen alapulva, kötelezettséget vállal a gyermekek kiemelt és fokozott védelmére és a gyermekek jogainak tiszteletben tartására.

A program az ENSZ Gyermekjogi egyezmény célkitűzéseit alkalmazza azon a szinten, ahol és amikor a legnagyobb közvetlen hatással lehet a gyermekek életére: helyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában