Helyi közélet

2015.10.23. 19:45

Október 23. - „Európa szervezett megszállása zajlik”

Miskolc - Magyarország meg fogja védeni magát, a határait és a szabadságát, mondta az ’56-os ünnepségen a kormánymegbízott.

Miskolc - Magyarország meg fogja védeni magát, a határait és a szabadságát, mondta az ’56-os ünnepségen a kormánymegbízott.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal csütörtök este a Művészetek Házában. A szónoklatok visszatérő témája volt a közvéleményt napjainkban élénken foglalkoztató illegális bevándorlás. Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntőjében úgy fogalmazott: „1956. október 23-án hosszú, csendes félelemben és béketűrésben töltött idő után ősi erővel szakadt fel az életösztön a magyar népből. Ennek minden bizonnyal az lehetett az oka, hogy a magyar nemzet ezer év alatt megtanulta, szabadságról, hazáról nem elég csak beszélni. Azért harcolni kell a háborúban, és tenni kell a békés hétköznapokban. Mi ezt megtanultuk, és emiatt vagyunk mi itt ma Európa szívében, az ezer éves magyar államban.”

Demeter Ervin úgy folytatta:

– A mai kornak is megvannak a kihívásai. Az európai nemzeteket, az európai létformát, biztonságot, a kultúrát, a hitet ma olyan veszély fenyegeti, ami veszedelmesebb minden eddigi erőnél, amivel Európa eddig találkozott, találkozhatott. A világtörténelem eddig legintenzívebb népvándorlása és gyakorlatilag Európa szervezett megszállása zajlik. A magyarok válasza ma is az, mint 1956-ban: elég volt! Magyarország meg fogja védeni magát, a határait és a szabadságát.

Folytatás a szombati Észak-Magyarországban.

ÉM-HE


Október 23. - Miskolcon közösen ünnepeltek a pártok

Miskolc - Miskolcon ismét közös volt az ünnep: a város Hösök terén lévő emlékművénél egyaránt ott volt, emlékezett és koszorúzott a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik, az Együtt a Korszakváltók Pártja, az 56-os szervezetek, a vitézi rendek, a politikai foglyok, valamint több civil és társadalmi szervezet képviselője, az 1956-os történésekben résztvevők a péntek délutáni ünnepi rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában