Helyi közélet

2015.10.08. 12:22

Fészket rakott

<em>A fészekrakós ügy Miskolc egyik emblematikus története lett. Úgy, hogy egyáltalán nem hiányzott nekünk</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

A fészekrakós ügy Miskolc egyik emblematikus története lett. Úgy, hogy egyáltalán nem hiányzott nekünk. Szántó Rita jegyzete.

Ha már emblematika, megelégedtünk volna az Avasi kilátóval és a Diósgyőri várral. De talán akik részt vettek benne, és most a bíróság előtt állnak, sem gondolták eleinte, hogy az, amit tesznek, ennyire túlnövi magát. Valószínű, bele sem gondoltak abba, mit indít el a folyamat. Mert a fészekrakók és a fészekrakózás beleivódott Miskolcon a hétköznapi szóhasználatba. Valljuk be őszintén, a szaloncigányozás egyik kiváló eszközei lettek.

Akik mellett, fölött, alatt már éltek olyan családok, akik ezzel a csalással jutottak lakáshoz, nem kívánják vissza a mára kilakoltatott szomszédokat. Az örökségüket – csótányok, kifizetetlen számlák, lelakott lépcsőházak – még ma is nyögik.

De maguk a fészekrakók sem jártak jobban. Valami jobb reményében elfogadták a lakásokat és hozták magukkal azt az életet, amit megszoktak máshol. Sokszor értetlenül álltak a szomszédok felháborodásával szemben, hiszen ők csak úgy éltek, mint korábban. Mára pedig utcára kerültek, így az sincs, mint korábban.

Az ítélet talán még az idén megszületik. Az ügyet lezárják. De csak a bíróságon. A hétköznapokban sajnos végleg fészket rakott.


Miskolc - Újabb állomásához érkezett a Miskolci Törvényszéken a "fészekrakós perként" ismertté vált büntetőügy. Amíg a félszáz védő és a bíróság teszi a dolgát, addig érdemes visszatekintenünk a fészekrakásra. A legsúlyosabb fotók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában