Helyi közélet

2015.10.04. 23:26

Eggyel több

<em>Egy nagy probléma talán megoldódott azzal, hogy a kormány ingyenessé tette a második OKJ-s képzés megszerzését is. Mondhatnánk, muszáj volt lépni, hiszen egyre több a betöltetlen állás. Nem azért persze, mert az országban már mindenki talált magának munkát, hanem azért, mert a betelepült cégek nem találnak maguknak megfelelően képzett munkaerőt. És a dolgozni vágyók is örülhetnek, hiszen ha jól választanak, a képzés után valószínűleg kapnak állást vagy jobb állást, esetleg magasabb lesz a fizetésük is.</em> Hegyi Erika jegyzete.

Egy nagy probléma talán megoldódott azzal, hogy a kormány ingyenessé tette a második OKJ-s képzés megszerzését is. Mondhatnánk, muszáj volt lépni, hiszen egyre több a betöltetlen állás. Nem azért persze, mert az országban már mindenki talált magának munkát, hanem azért, mert a betelepült cégek nem találnak maguknak megfelelően képzett munkaerőt. És a dolgozni vágyók is örülhetnek, hiszen ha jól választanak, a képzés után valószínűleg kapnak állást vagy jobb állást, esetleg magasabb lesz a fizetésük is. Hegyi Erika jegyzete.

De még mindig óriási probléma, hogy mi lesz azokkal, akik nem tudnak tanulni, mert ilyen vagy olyan okok miatt akkora a lemaradásuk, hogy nem képesek részt venni az OKJ-s szakképzésekben. Próbálkozások persze ezen a téren is vannak, nem is kevés. De vajon mit ér a képzés egy olyan álláskeresőnek, akinek a lakóhelyén nincs munkahely, és nem tud más településre járni dolgozni? És mit ér a képzés olyan álláskeresőnek, akinek csak 3 vagy 4 műszakos munkát ajánlanak, de ezt nem tudja vállalni, mert gyermekei vannak vagy beteg szülei? És mit ér a képzés annak, aki beül az iskolapadba, mert támogatást kap érte, de azután az ott tanultakat nincs lehetősége hasznosítani? Kérdések, amikre sejtjük az egyszavas választ.

- Hegyi Erika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában