Helyi közélet

2015.10.19. 16:42

Nekrológ: Elhunyt Bekes Dezső

Miskolc - Elhunyt Bekes Dezső miskolci újságíró, egykori Déli Hírlap napilap főszerkesztője.

Miskolc - Elhunyt Bekes Dezső miskolci újságíró, egykori Déli Hírlap napilap főszerkesztője.Bekes Dezső 1935-ben született. Az 1968-ban alapított miskolci napilap, a Déli Hírlap második főszerkesztője volt. Munkássága elismeréseként 2005-ben Pro Urbe díjat kapott Miskolc város ünnepén, és még ugyanabban az évben megjelent sokatmondó Békaeső című könyve. Újságírói életműve elismeréseként, 2007-ben a Magyar Újságírók országos Szövetsége Aranytoll kitüntetésben részesítette március 15-én, a szabad magyar sajtó napján.

„Színe és fonákja” címmel éveken keresztül írta jegyzeteit, publicisztikáit előbb a Déli Hírlap napilapban, majd az Új Hírnökben. Nyugdíjba vonulása után is aktív újságíró és lapszerkesztő maradt, szerkesztette a Miskolci Tükör című kiadványt és volt a Royal Magazin főszerkesztője is. Az ő nevéhez fűződik a Miskolci Kalendárium című évkönyv ötlete és szerkesztése is. Halálával a miskolci újságíró társadalom egy igazi személyiséget veszített el.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában