Helyi közélet

2015.10.30. 16:08

Modernizálták a rehabilitációs vizsgálót Miskolcon

Miskolc - Európai uniós forrásból korszerűsítették a rehabilitációs és szociális hivatal épületét.

Miskolc - Európai uniós forrásból korszerűsítették a rehabilitációs és szociális hivatal épületét.Befejeződött és csütörtökön délután ünnepélyesen át is adták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztályának és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Szakértői Bizottságainak otthont adó épület akadálymentesítését és korszerűsítését. A létesítmény átalakítását, felújítását az Európai Unió közel 395 millió forinttal támogatta.

Akadálymentesen

Ez a miskolci fejlesztés a megváltozott munkaképességű személyes rehabilitációs vizsgálatainak infrastrukturális feltételeit fejlesztő közel 4 milliárd forintos program részeként valósult meg.

Az 1200 négyzetméteres megújult épületben 12 darab modern, a mai kor követelményeinek megfelelő vizsgálóhelyiséget, akadálymentes vizesblokkokat, személyzeti öltözőket, valamint 12 darab parkolót és további 3 darab akadálymentes használatot biztosító parkolót alakítottak ki.

Kevesebb energiával

A felújított ingatlan a látássérült, a hallássérült, az értelmi fogyatékkal élők és a mozgásukban korlátozott személyek számára – ügyfél- és munkavállalói oldalról egyaránt – akadálymentessé vált. Fontos célkitűzés volt a beruházás során, hogy csökkenjen az épületek energiafelhasználása. Ezáltal az ingatlan energetikai minősítése F kategóriából B kategóriára változott.

A fejlesztés részeként informatikai eszközöket, képességvizsgáló szimulátorokat is beszereztek.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában