Helyi közélet

2015.10.01. 14:29

Miskolc akvarelleken, két kiállításon is

Miskolc - Két miskolci alkotó, aki a városát, annak hangulatait is megörökíti. Két kiállítás két egymást követő napon, két miskolci könyvtárban.

Miskolc - Két miskolci alkotó, aki a városát, annak hangulatait is megörökíti. Két kiállítás két egymást követő napon, két miskolci könyvtárban.

Szaniszlóné Kövesdi Judit tusrajzaiból és akvarelljeiből rendez kiállítást a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár.

A műszaki végzettségű, de gyermekkora óra rajzoló, festő alkotó a Diósgyőri Vasas Képzőművészeti Kör, a Miskolci Tavaszi Plein Air közösség és a Borsodi Alkotók Egyesületének (BAK) tagja. Sokat dolgozik a természetben, de a most kiállított mintegy 50 képének legalább a harmada Miskolcról szól – mert, ahogy mondja, a szíve csücske ez a téma, a város utcái, jellegzetes épületei, miliője.

Az október 30-áig látogatható tárlatot szeptember 17-én, csütörtökön délután 5 órakor Törő Irén festőművész nyitotta meg.

Kovács Mária gobelinkészítő és akvarellfestő alkotásaiból Miskolci séták címmel rendez kiállítást a József Attila Könyvtár.

Miskolcon született, ma is itt él. Gyerekkora óta vonzódik a széphez, már akkor is szeretett anyagból új formákat létrehozni. Sokrétű érdeklődését jelzi, hogy a festés mellett tűgobelinnel is foglalkozik. A Hegyháti Művészek alkotóközösségének és a Jel-Kép Irodalmi és Társművészeti Asztaltársaságnak is tagja. Mindig képes arra, hogy meglássa a szépséget, a rendkívülit – így képeit nézve mi is újra felfedezhetjük Miskolc értékeit.

Az október 9-éig látogatható kiállítást Tóth Arnold, a Herman Ottó Múzeum igazgatóhelyettese nyitotta meg szeptember 18-án, pénteken délután 4 órakor.

- Csörnök Mariann, PR-munkatárs, II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában