2015.10.10. 23:13
Mindszenthavi Mulatsággal nyitott Acetánia Bodrogkeresztúrban
Bodrogkeresztúr - A hazai gasztroforradalom, a tudatos étkezéshez vezető út fontos állomásaként szombaton hivatalosan is megnyílt az ország első ecetmúzeuma, az Acetánia.
Bodrogkeresztúr - A hazai gasztroforradalom, a tudatos étkezéshez vezető út fontos állomásaként szombaton hivatalosan is megnyílt az ország első ecetmúzeuma, az Acetánia.
Acetániában a legkorszerűbb prezentációs technikák segítségével ismerhetik meg a borecetek gazdag történetét és izgalmas előállítási módját ismerhetik meg az érdeklődők. Megtalálhatók itt az idén Design Management Díj oklevelével jutalmazott Borecet Művek bor-, balzsam-, és gyümölcsecetei, amelyek a legkedveltebb tokaji borokból készültek, az egészséges életmód és a gasztronómia híveinek.
Aki nem tudná: ma már 20 féle ecetet gyárt a Borecet Művek. A három – furmint, muskotály és aszú - alapeceten kívül három fűszeres – bodzás, kakukkfüves és tárkonyos – borecetet, valamint számos balzsam és gyümölcsecetet – többek között eper-rebarbarás, csipkés, málnás, homoktövises, körtés-levendulás – kínálnak.
Szombaton a megnyitót Mindszenthavi Mulatság követte, ahol az eceteken túl jutott szerep azok alapanyagainak is.
ÉM-SZK