Helyi közélet

2015.10.02. 15:44

Könyvtáros-konferenciától Könyves Vasárnapig

Miskolc - Október 5-étől egy héten át Miskolcon is: 10. Országos Könyvtári Napok.

Miskolc - Október 5-étől egy héten át Miskolcon is: 10. Országos Könyvtári Napok.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tizedik alkalommal csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához, amelynek keretében október 5-e és 11-e között rendeznek színvonalas programokat.

Versek, fotók, mesék

Október 6-án lesz például a Helytörténeti kutatások Miskolcon és Kassán című konferencia. Ugyanezen a napon a megyei könyvtár gyermekrészlegében Dániel András grafikus, meseíró találkozik gyermekolvasóival A kuflik és a nagy eső című könyve kapcsán. Október 7-én a Húszimádóknak című könyvet bemutatja Vass Tibor József Attila-díjas költő, a kötet szerkesztője, a Spanyolnátha művészeti folyóirat főszerkesztője. Másnap felföldi fotográfusok Kalotaszeg című kiállítása nyílik meg a megyei könyvtárban. A Felföldi Fotográfusok Szövetségéhez tartozó alkotók kalotaszegi képeiből rendezik be a tárlatot, amelyet Szathmáry-Király Ádám, a Felföldi Fotográfusok Szövetségének vezetője nyit meg.

Indul a könyvtárbusz

Október 9-én indul útnak Miskolcon a Könyvtárbusz és látogatja meg a Komlóstetőn a Hámorban, a Perecesen és a Bodótetőn élőket. Másnap Szirmára, Hejőcsabára, Görömbölyre és Tapolcára vezet a Könyvtárbusz útja. Október 11-én lesz a Könyves Vasárnap családi nap, amelyen kicsik és nagyon egyaránt találnak maguknak szórakozási lehetőséget. Az Országos Könyvtári Napok miskolci rendezvényeihez természetesen programokkal csatlakoznak a fiókkönyvtárak is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában