Helyi közélet

2015.10.02. 19:55

Jövőre indul Miskolcon a járműmérnök képzés

Miskolc - A Miskolci Egyetem modernizál, bővít és tehetséget gondoz.

Miskolc - A Miskolci Egyetem modernizál, bővít és tehetséget gondoz.

A Miskolci Egyetem a képzési rendszerének modernizálását, bővítését, valamint a tehetséges fiatalok felkutatását, felkarolását, tudományos pályára állását tűzte ki célul, hangzott el csütörtökön sajtótájékoztató keretében. A cél érdekében szeptembertől 3 karon (Műszaki Anyagtudományi Kar, Gépészmérnöki és Informatikai Kar, Gazdaságtudományi Kar), 9 alapszakon kezdődött el az intézményben a duális képzés. Egyelőre 43 diák tanul ilyen formában, 26 vállalatnál.

Jövőre az egyetem elindítja járműmérnök képzését, továbbá a nappali tagozaton is beindítja az angol nyelvű Master of Business Administration képzését. De a felsőoktatási szakképzési paletta is bővül. Eddig csak a Bölcsészettudományi, az Állam- és Jogtudományi, illetve a Gazdaságtudományi Kar képzései szerepeltek e kínálati listán, ezután viszont informatikai rendszergazda képzésre is lehet majd jelentkezni távoktatási formában.

A kutatói utánpótlás regionális biztosításának jelentőségét felismerve a Miskolci Egyetem 2015 áprilisában meghirdette „Úton a tudomány felé – tehetséggondozás az iskolapadtól a kutatói hivatásig” című tehetséggondozási programját.

A Miskolci Egyetem arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy bemutassa az érdeklődőknek elért eredményeit, sikeresen beindított duális képzéseit, a kutatói életpálya nyújtotta lehetőségeket. Ennek részeként az egyetem idén is kinyitja a kapuit december 3-án és 4-én. Ekkor rendezik meg ugyanis nyílt napjaikat, melyre várják az intézmény iránt érdeklődő diákokat, szüleiket, tanáraikat.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában