Helyi közélet

2015.10.08. 18:00

Interjú: Váczi Gergő

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a TV2 és a FEM3 Café műsorvezetője, Váczi Gergő volt, aki többek között mesélt a kezdetekről és miskolci élményeiről is a hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a TV2 és a FEM3 Café műsorvezetője, Váczi Gergő volt, aki többek között mesélt a kezdetekről és miskolci élményeiről is a hallgatóknak.

Szabi: Augusztusban munkádból kifolyólag, több napot is Miskolcon töltöttél, milyen emlékeid vannak a várossal kapcsolatban Geri?

Váczi Gergő: Igaz Szerencsen élnek rokonaim, úgyhogy a régió teljesen nem ismeretlen számomra, Miskolc viszont valahogy kimaradt eddig az életemből. Többször forgattam már máskor is a városban, de olyankor mindig célirányosan jöttünk aztán mentünk, azaz nem volt lehetőségem jobban szétnézni. Augusztusban viszont nagyon kellemes csalódás ért bennünket, hiszen varázslatosan szép az Avalon Park Miskolctapolcán, de Lillafüred is sok élményt adott, imádtunk ott lenni.

Szabi: Mesélj picit a televíziós pályád kezdetéről

Váczi Gergő: Azt tudni kell, hogy faipari technikumi végzettséget szereztem, de azt is tudtam, sohasem fogok ebben az amúgy csodaszép szakmában tevékenykedni. Az egész 1998-ban kezdődött, amikor egy luxushajón voltam felszolgáló, és miközben készülődtem az hajóra megismerkedtem egy újságíróval, aki sikeresen beletette a bogarat a fülembe. Külföldről hazatérve elkezdtem a Bálint György újságíró akadémiát, mellette pedig a magyar ATV-hez kerültem mint bemondó. Kihívásokkal teli időszak volt ez, a munka szeretete pedig kínálta a többi lehetőséget. Mindig is az elektronikus média (tv/rádió) érdekelt, hisz úgy éreztem nincs kellő írói vénám ahhoz, hogy mindig olyan produktumot alkossak, ami alá bátran odaírom a nevemet. Középszintű újságíró pedig nem akartam lenni. A televíziózás izgatott leginkább és ez az ami 16 éve töretlen az életemben.

Szabi: Az évek alatt több műsort is vezettél már a TV2-n volt vagy van-e kedvenc?

Váczi Gergő: Nem a jelenlegi állapotot akarom dicsérni, de az Aktív és főleg a FEM3 Café, vagyis az élő adásban való beszélgetéseket élvezem leginkább. Brutálisan nagy kíváncsiság található bennem, ami a legfontosabb újságírói tulajdonság, hogy nyitottak és kíváncsiak legyünk. Ezt a kíváncsiságot pedig nagyon jól ki tudom elégíteni a FEM3 Caféban. A másik nagy szerelem a Magellán, ami egy riportmagazin volt, és ahol nagyon érdekes témákat dolgoztunk fel, ráadásul rengeteg extrém dolgot ki tudtam próbálni a forgatások alatt. Ugrottam többek között háztetőről, hegyet másztam Erős Zsolttal és volt amikor vadászgéppel reptettek, szóval sok sok élményt adott a műsor.

Szabi: Tervek?

Váczi Gergő: Nehéz meghatározni, hogy mi van feljebb és mi van lejjebb. Egy beszélgetős műsort jobban kidomborítva vagy nagyobb teret adva a műsor készítőinek és a műsor alanyának, az lehet még feküdne. Az embernek saját képességeivel kell tisztában lennie, hiszen, ha irreális célokat fogalmazok meg magammal szemben, akkor folyamatosan csalódott leszek, keserű leszek és boldogtalan, az pedig mindenre rányomja a bélyegét. Hogyha tisztában vagyok a saját képességeimmel és azzal, hogy engem mire kreáltak, akkor abban kell lubickolni. Élvezem a munkámat és szeretem a műsorokat amiben láthatnak a nézők nap mint nap. Igyekszem a családommal is még több időt tölteni, járunk néptáncolni, lovagolni próbáljuk aktívan eltölteni az időt két csodaszép kislányunkkal.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Gergő, további sikereket Neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában