Helyi közélet

2015.10.24. 15:26

Interjú: Rakonczai Imre

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Rakonczai Imre zenész, zeneszerző volt, akit többek között az egykor hatalmas népszerűségnek örvendő V.I.P együttesből szintén ismerhetnek az olvasók.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Rakonczai Imre zenész, zeneszerző volt, akit többek között az egykor hatalmas népszerűségnek örvendő V.I.P együttesből szintén ismerhetnek az olvasók.

Szabi: Nem először játszol a városban, hiszen negyedévente mindig Miskolc a "Végállomás." Milyenek az itteni fellépéseid?

Rakonczai Imre: Miskolcra  három éve járok rendszeresen fellépni, az elején ez kéthavonta történt, az utóbbi időben viszont a több felkérés miatt negyedévente találkozhatunk ami pont tökéletes, hisz ilyenkor mindig jobban várják már az emberek, hogy itt legyek.

Szabi: Az egyéni zenei pályafutásod a Kispipacs piano bárban kezdődött, Füzy Gábor szárnyai alatt. Hogyan jött ez a vonal az életedbe?

Rakonczai Imre:  Igen a Kispipacs piano bárban kezdődött nyolc évvel ezelőtt az egész, ahová akkor még csak mint vendég jártam le, és ahol megengedték, hogy néha a zongora mögé beüljek játszani. Az ottani tulajdonos vetette aztán fel mi lenne, ha bevállalnék egy egész estét úgy, hogy akkor még a repertoárom csak néhány számból állt. Elindult a dolog, az emberek pedig egyre többen jöttek, így folyamatosan tanultam az új dalokat. Az elején kezdtem 30 nótával, mostanra pedig már több száz, de inkább ezer felé mozog azon zenék száma amiből csemegézhetek. Sosem gondoltam amikor kezdtem ezt az egészet és játszottam harminc embernek, ez odáig jut majd el, hogy  egy Symbolban 1300-an jönnek el miattad. Nagyon klassz érzés egy szál zongorával és az énekhangoddal megfogni, és érzelmet adni ennyi embernek. De úgy is mondhatnám, megtaláltam önmagamat, ma a hivatásom az az örömzene, amit korábban csak otthon a barátaim vagy magam szórakoztatására műveltem.

Szabi: Az, hogy bárzongorista lettél, egyfajta visszavonulás a reflektorfénytől, vagy pont ez az ami inspirál?

Rakonczai Imre: Régóta vágytam erre a zenei vonalra, most érzem azt, hogy zenészként valóban ki tudok teljesedni. Az én utam fordítottan alakult hisz előbb lettem ismert a V.I.P zenekarral, és később fejlődhettem tovább zeneileg. Nem bánom, hogy így történt.

Szabi: Két albumod már megjelent, mit lehet ezekről tudni?

Rakonczai Imre: Az első albumom "Elszáll a gondom" címmel látott napvilágot 2012-ben, rá egy évre pedig érkezett a második  "Ajándék" c. lemezem. Mindkét albumon találhatóak saját dalok, de főként feldolgozások szerepelnek rajtuk. Az új anyag munkálatai pedig már folyamatban vannak, gyűjtöm azokat a nótákat amiket rá szeretnék tenni a friss lemezre, amely teljes mértékben a saját ízlésemet fogja tükrözni, de íródik egy  vadiúj zene is. Megjelenés karácsony előtt várható.  Közreműködés tekintetében öcsémmel most is szorosan együtt dolgozunk, de például a második lemezen Zsédával  volt duett, és az új korongon is lesz egy hasonló együttműködés   "Balázs Fecó & Kovács Kati - Forog a kerék" dalát fogom előadni egy kiváló énekesnővel, akinek a neve legyen még titok...

Szabi: Tervek?

Rakonczai Imre: Idén Viktorral szerettünk volna egy szerzői estet összehozni, ahol azok a zenészek léptek volna fel akiknek már írt dalt az öcsém, de annyi elfoglaltsága van neki is, hogy ezt eddig (még) nem tudtuk kivitelezni. A Symbolban minden hónap első péntekén megtalálható vagyok ezután is, illetve a Déryné a másik ahol szintén látható és hallható vagyok  Budapesten. Minden fontos infó pedig a Facebook oldalamon elérhető.

Szabi: Köszönöm Imi, további sikereket Neked!

Rakonczai Imre: Köszönöm Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában