Helyi közélet

2015.10.25. 18:35

Hejőbábaiak ünnepelték az óvoda negyvenöt évét

Hejőbába - Jubileumi ünnepséget tartottak Hejőbábán a Mesevár Óvoda 45. és az új óvodaépület 10. évfordulója alkalmából.

Hejőbába - Jubileumi ünnepséget tartottak Hejőbábán a Mesevár Óvoda 45. és az új óvodaépület 10. évfordulója alkalmából.

A Mesevár Óvoda kollektívájának és Hejőbába Község Önkormányzatának meghívását elfogadva gyűltek össze szülők, rokonok, ismerősök, hejőbábai lakosok, intézményvezetők, munkatársak az óvoda csodálatosan feldíszített kertjében a jubileumi rendezvényre.

Mesevári ünnepség

A rendezvény programját Szabó Melinda műsorvezető ismertette. Az ünnepségen elsőként Juhász Barnabás polgármester mondott ünnepi köszöntőt, melyet követően Zakar Zsombor, a sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola tanulója hegedült, zongorán kísérte felkészítője, Hegyi József.

Az ünnepséget Kóródiné Iván Éva óvodavezető nyitotta meg. Kedves gondolatokkal emlékezett vissza az óvodában töltött éveire dr. Ronkovicsné dr. Faragó Eszter egyetemi docens, a hejőbábai óvoda első óvónője. A múlt idézését követően Szikszai Panna, a sajószögedi iskola tanulója adott színvonalas műsort, kinek felkészítője és kísérője Arnóczki Zoltán Sándor zenetanár volt.

A jelenlegi Mesevár óvodásai az elmúlt rendezvényekhez hasonlóan most is színvonalas köszöntő műsorral készültek a jubileumi rendezvényre, melyet a hálás vendégsereg nagy tapssal jutalmazott.

Az évfordulók tiszteletére jubileumi emléktáblát állítottak, melyet az ünnepségen Juhász Barnabás, Kóródiné Iván Éva és dr. Ronkovicsné dr. Faragó Eszter avatott fel. Az emléktáblát Soós Ferenc fafaragó készítette.

Az ünnepség zárásaként az önkormányzat ünnepi ebéddel kedveskedett vendégeinek.

A gyermekek délutánján az óvodásokat még sok-sok gyerekprogram várta, az érdekes dekorációk, óriás bábok között a Tényleg zenekar és az Egyszervolt Mesezenekar zenei kíséretével.

Vidám délután

A Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében Füredi Zsuzsa népi iparművész, és Jászkainé Tóth Erzsébet könyvtáros foglalkozott az óvodásokkal.

A csodálatos őszi napsütésben sok-sok vidám pillanatra és egy csodálatos délutánra emlékezhetnek a hejőbábai óvodások a szervezők, a fellépők és a mosolybirodalom közreműködőinek jóvoltából.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában