Helyi közélet

2015.10.14. 20:43

Ha október, akkor sörleves és sörrétes

Miskolc - Egy csöppnyi München és sok-sok sör a Drót Bisztróban.

Miskolc - Egy csöppnyi München és sok-sok sör a Drót Bisztróban.

Ha október, akkor sörfesztivál. Az őszi hónap neve gyakorlatilag összeforrt a müncheni óriásbulival, ahol több millió ember, millió liter számra fogyasztja a söröket és az ehhez illő ételeket. Akik nem jutottak még el erre a gigarendezvényre, most kicsiben megízlelhetik, hogy milyen is a müncheni sörbuli hangulata. A Drót Bisztró séfjei ugyanis péntek este idevarázsolják a sörfesztivált, egészen pontosan a Sör(f)estet. A vendégeket kézműves sörökkel és sörrel készült ételkülönlegességekkel várják majd. De nemcsak a menüsor idézi a bajor rendezvény hangulatát, hanem a felszolgálók is bajor ruhákba öltöznek majd.

A sörök kedvelői Fekete és Fiai Kézműves Sörfőzde és a Gyertyános Sörfőzde italai közül válogathatnak, valamint beszélgethetnek is a sörkészítőkkel arról, hogyan készül kedvenc italuk. Az ételek sora pedig bajor sörpereccel, rántott hagymával és sörös sajtkrémmel indul, majd kétszemélyes tálakon bajor kolbászt, ropogós kacsacombot, sörrel sült csülköt, párolt káposztát és burgonyát szolgálnak fel. Természetesen a desszertből sem maradhat ki a sör, a kiadós ételek után sörrétes kerül az asztalra.

A menüsor ára – a kóstolandó sörökkel együtt – 4900 forint személyenként.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában