Helyi közélet

2015.10.08. 08:45

Egymilliónyi hamis ékszert foglaltak le a pénzügyőrök Miskolcon

Miskolc - 1 millió forintot meghaladó értékben foglaltak le hamis márkajelzéssel ellátott ékszereket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon.

Miskolc - 1 millió forintot meghaladó értékben foglaltak le hamis márkajelzéssel ellátott ékszereket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon. A védjegyoltalom alatt álló termékek jellemzőit az ellenőrzés előtt, előzetesen megkérték a pénzügyőrök, így biztosra vehető volt, hogy az ékszerüzletekben kiállított darabok nem valódiak. Az üzletek tulajdonosa azt mondta: zálogba adták be hozzá a kifogásolt termékeket. Iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt indult ellene eljárás.

A Versace és Bvlgari emblémával és felirattal ellátott 14 karátos arany karkötőket és medálokat a miskolci sétálóutca egyik ékszerboltjának kirakatában vették észre a pénzügyőrök. Mivel gyanúsnak tűntek a termékek, bekérték a védjegyek jogtulajdonostól az ékszerek azonosításához szükséges egyedi ismertetőket. Kiderült, hogy azzal a karátszámmal, amivel árulták az ékszereket nem is gyártanak termékeket a nevezett cégek. Az ékszerüzletek tulajdonosa arra hivatkozott, hogy a kifogásolt ékszereket zálogba adták be hozzá és mivel azokat nem váltották ki, nála maradtak a termékek. Összesen több, mint 1 millió forint értékű arany nyakláncot, karkötőt és medált foglaltak le a pénzügyőrök az üzletekből. A tulajdonos ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt kezdeményeztek büntető eljárást a NAV pénzügyi nyomozóinál - tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális VP Főigazgatóságának sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában