Helyi közélet

2015.10.17. 17:13

A nap receptje: Tejfölös-sajtos karfiol

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha valaki nem szeretne feltétlenül húst enni a hétvégén, azoknak itt egy könnyű recept.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha valaki nem szeretne feltétlenül húst enni a hétvégén, azoknak itt egy könnyű recept.


Recept - Tejfölös-sajtos karfiol

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Nehézség: könnyű

  • Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol,
  • 2 tojás sárgája,
  • 3 deci tejföl,
  • 2 deka margarin,
  • 10 deka füstölt sajt,
  • kevés szerecsendió,
  • vágott petrezselyem,
  • só,
  • egy kanál zsemlemorzsa

  • Elkészítés:

    A karfiolt megmosom és rózsáira szedem, sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, leszűröm. Egy hőálló tálat a margarinnal kikenek, majd morzsával meghintem. A karfiolrózsákat szépen egymás mellé lerakom.

    A tejfölt a tojással, szerecsendióval kikeverem és a karfiolra ráöntöm. A tetejét füstölt sajttal megszórom és petrezselymet hintek rá. Ezt követően 200 fokon szép pirosra sütöm. Jó étvágyat!

    ÉM

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában