Helyi közélet

2015.10.15. 12:00

A megyei átlagnál jobb

Sátoraljaújhely - Ünnepélyesen átadták a Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályát.

Sátoraljaújhely - Ünnepélyesen átadták a Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályát.Szerdán dél­előtt szünetelt az ügyfélfogadás a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán, korábbi nevén az újhelyi munkaügyi központban, mert avatóünnepséget tartottak az intézményben. Azt a közel 30 milliós állami támogatással megvalósított felújítást ünnepelték, amely ügyfélbaráttá kívánja tenni az intézményt.

Előrelépés

– Egy ilyen avatón érdemes feleleveníteni, honnan indultunk és hová érkeztünk el – mondta az ünnepségen Demeter Ervin, B.-A.-Z. megye kormánymegbízottja. – 2010 őszén azzal az elhatározással kezdtünk neki a munkának, hogy versenyképesebbé kell tenni a magyar gazdaságot. Ez pedig nem megy a közigazgatás átszervezése nélkül, ugyanis ez is feltétele annak, hogy a gazdaság versenyképesen működjön. Akkor tudunk ténylegesen előrelépni, ha a közigazgatási ügyeket egyszerűbben, gyorsabban, olcsóbban tudjuk intézni. Ez a most felavatott épület és az abban dolgozó szervezet azt hivatott elősegíteni, hogy az ide betérők minél hamarabb visszakerülhessenek a munka világába, a munkaerőpiacra és hogy a munkáltatókat is arra ösztönözze, minél több munkavállalót tudjanak foglalkoztatni. A sátoraljaújhelyi térség adatai azt mutatják, ebben a régióban a munkanélküliség a megyei átlaghoz képest jobb helyzetben van, az országos átlaghoz képest viszont sajnos még nem ez a helyzet.

Fontos esemény

– Fontos esemény a mai – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Ismét jelentős lépést tettünk előre, egy minőségi változásnak vagyunk a tanúi, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen környezetben milyen szolgáltatásokkal várják az ügyfeleket. Bízom benne és hiszek abban, hogy ezzel is javítani tudjuk a térség versenyképességét.

Egy minőségi változásnak vagyunk a tanúi. dr. Hörcsik Richárd

Az avatón elhangzott, a felújítás három járási hivatalban – Sátoraljaújhely, Tokaj, Tiszaújváros – már befejeződött a felújítás, három hivatalban – Mezőcsát, Gönc, Putnok – pedig a közeljövőben készülnek el a munkálatokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában