Helyi közélet

2015.10.30. 18:48

A legszorgalmasabb közmunkás Vilmányban

Vilmány - Attila 20 év alatt kitanulta a kőműves szakma minden fortélyát.

Vilmány - Attila 20 év alatt kitanulta a kőműves szakma minden fortélyát.A vilmányi polgármester, Batyi Béla azt mondta, ha szeretnénk valakit lapunkban bemutatni, Galyas Attila legyen az, aki az egyik kőműves brigád vezetője. Jó szakember és szorgalmas, tehát mindenképpen megérdemli, hogy írjunk róla.

Négy gyermek

Attilát a település főterének építkezésén találjuk. Elárulja, szakmája igazából nincs, de 20 évig kőművesek mellett dolgozott, így aztán elleste a szakma minden fortélyát. De aztán jöttek a nehéz idők, az építőipar leállt, a vállalkozók tönkrementek, így ő is munka nélkül maradt. Szeretett volna a miskolci Boschban dolgozni, de a szeme miatt, amit műteni kellett, nem vették föl.

Nagyon örült, amikor a közfoglalkoztatás ismét lehetőséget adott a munkára. Állítja, Vilmány legügyesebb brigádjába került.

– Ezek az emberek azért vannak itt, mert dolgozni akarnak. Ha nem mondja nekik senki, hogy mit csináljanak, ők akkor is tudják. Soha nem kell őket noszogatni – dicséri társait Attila, hozzátéve: szereti a munkáját. Mégpedig azért, mert látja az eredményét, mindig büszkeség tölti el, ha valamit sikerül jól megépítenie.

Persze Attila azért is örül, hogy dolgozhat, mert nagy szükség van a fizetésre. Négy gyermeket nevel, akiknek a taníttatása bizony sokba kerül. Attila nem bánja, szeretné, ha mindegyik gyermeke továbbtanulna, és legalább egy szakmával rendelkezne.

A brigádvezetőről azt is megtudjuk, munka után sportolni jár, középpályás a vilmányi focicsapatban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában