Helyi közélet

2015.10.03. 13:34

A fekália az utcán csak a jéghegy csúcsa Lyukóban

Miskolc - Lyukóvölgy régi problémája Miskolcnak. A legutóbbi közmeghallgatáson az utcán található emberi ürülékről és szemétről számoltak be, de voltak ott már cifrább esetek is.

Miskolc - Lyukóvölgy régi problémája Miskolcnak. A legutóbbi közmeghallgatáson az utcán található emberi ürülékről és szemétről számoltak be, de voltak ott már cifrább esetek is.

A legnagyobb visszhangot kiváltó eset 2013 tavaszán történt, amikor gyilkosság áldozata lett egy férfi. A rendőrök a bűncselekmény felfedezését követően kilenc óra alatt elfogtak három környékbeli fiatalt; egyikük 16 éves, társa 18, őket gyanúsították azzal, hogy megölték a nem is olyan idős férfit, de őrizetbe vették egy 19 éves társukat is, akit bűnpártolással gyanúsított a nyomozóhatóság. Utána kiderült, hogy másnap egy 48 éves embert összevertek. Azóta mindannyian sitten vannak.

Három éve szintén egy közmeghallgatáson derült ki, hogy „A vidékről beköltözők lepusztították a környéket, fűtési szezonban a faházunkat eltüzelték, mindent visznek, ami mozdítható.” Volt akihez alig tíz év alatt 23-szor törtek be.

Szintén 2012-ben kilenc hétvégi ház és kétszáz hektárnyi terület esett áldozatául annak, hogy egy férfi nem foglalkozott a tűzgyújtási tilalommal és tüzet rakott a portáján.

Néha garázdaság miatt kell kiszállni a rendőröknek, egy éve egy középkorú férfi volt feleségét szidalmazta, illetve a ház kerítését rugdosta, végül a Készenléti Rendőrök kapcsolták le.

Drogprobléma is akad, tavaly két srácot kapcsoltak le, akik füvet szívtak, amit természetesen egy találtak. De ez csak a jéghegy csúcsa.

- BOON -


Miskolc - A közbiztonságról, illetve annak hiányáról panaszkodtak a legtöbben a miskolci közmeghallgatáson. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában