Helyi közélet

2015.09.11. 22:57

X. Coop Rally - Nestlé: a Coop édes partnere

Szerencs - Helyi igények helyi munkavállalókkal kiszolgálva.

Szerencs - Helyi igények helyi munkavállalókkal kiszolgálva.

A város történelmi helyszín, a kövek Bocskairól, Rákócziról mesélnek – kezdte hozzászólását Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere a X. Coop Rally alkalmából tartott sajtótájékoztatón, amely a szakmai program ötödik állomása. Az indulókat a városban működő Nestlé Hungária Kft. gyárában fogadták. A polgármester megjegyezte: városában a csokoládégyártás mellett valaha cukorgyártás is folyt, de az mára megszűnt. „Megmaradt a Nestlé, amely munkalehetőséget jelent a helyieknek” – hangsúlyozta, örömét fejezve ki, hogy a jubileumi rendezvény egyik állomása Szerencs lehetett.

A vásárlók keresik a jót

„Amikor tíz évvel ezelőtt elindítottuk a Coop Rallyt, az volt a célunk, hogy a minőségi magyar termékeket népszerűsítsük” – ezt már Sipos-Tompa Jánostól, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagjától hallhatták a jelenlévők. „Ma azt kell mondanom, jó úton járunk, hiszen az elmúlt tíz évben lényeges változás figyelhető meg a fogyasztói szokásokban, mégpedig az, hogy erősödött a jó minőségű termékek iránti kereslet, nőtt a fogyasztói hűség” – folytatta a szakember, kiemelve, hogy ezt az utat szeretnék folytatni, ezért is rendezik meg minden évben a szakmai programot.

Vezetők a maguk területén

Mivel a csapatok ötödik állomásának a Nestlé-gyár adott otthont, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja arra is kitért, hogy a kapcsolatuk 20 éves múltra tekint vissza a céggel, és a Coop üzletekben csaknem 150 Nestlé termék található meg. Köszönetképpen Sipos-Tompa János oklevelet adott át Jean-Pierre Polanennek, a Nestlé Hungária Kft. gyárigazgatójának. Aki ezek után arról beszélt, hogy diósgyőri és szerencsi gyárukban közel kétezer ember dolgozik, és minden esetben igyekeznek helyi munkaerőt foglalkoztatni. Arra is törekednek, hogy a helyi fogyasztói igényeket kiszolgálják, ez lehet a COOP-pal való együttműködés alapja is – fogalmazott.

„Az, hogy ez már a tizedik rally, azt mutatja, a program működőképes” – jelentette ki Demeter Ervin, a megyei kormányhivatal vezetője a sajtótájékoztatón. Rámutatott: mind a COOP, mind a Nestlé fontos vállalkozás a hazai piacon, egyrészt a fejlesztéseik, beruházásaik miatt, másrészt, mert a helyi energiaforrásokból építkeznek, helyi emberekre építenek.

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára azt emelte ki, hogy a Nestlé nem csupán a kávé- és csokigyártásban meghatározó, de az állateledelekében is.

„Ennek is köszönhető, hogy ezen a területen Európában piacvezetők vagyunk. Ez fontos, hiszen a vágóhídi melléktermékeket is lehet hasznosítani, valamint óriási mennyiségű gabonát is fel tudnak használni” – tette hozzá.

ÉM


A verseny

  • Idén több mint 90 cég logóval ellátott autóval startolt a rallyn
  • Elsősorban napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok álltak rajtvonalhoz
  • A résztvevők az útvonal alatt a régió kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintették, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, termékbemutatókon, színes programokon vettek részt

  • Bőcs - Negyven éve juthatnak a sörgyár termékeihez a COOP üzleteiben. tovább »

    Harsány - Az Unió COOP másfél ezer embert foglalkoztat három megyében. tovább »

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában