Helyi közélet

2015.09.01. 14:19

Vásárlás, vasárnap: volt, aki örült, volt, aki nem…

Miskolc - Becsengetés előtti vasárnapi vásárlókra vadásztunk, legalábbis mi, nem sok sikerrel.

Miskolc - Becsengetés előtti vasárnapi vásárlókra vadásztunk, legalábbis mi, nem sok sikerrel.

Amire alapoztunk: a törvény szerint minden bolt választhat évente öt vasárnapot, amikor kinyit. Tudtuk, augusztus 30-án is több bolt is nyitva lesz, nyilvánvalóan az utolsó iskolai beszerzési rohamra alapozva.

Megcéloztuk a hozzánk legközelebbi plázát, de gyanús volt, hogy nincs körötte nyüzsgés. Egy nagymama és unokája csalódottan jön kifelé.

– Nyitva van, de minek, ha az áruház és a boltok is zárva – mondja Kovács Lászlóné. Ő neveli kisunokáját Vivient, aki most megy negyedikbe. Jóllehet minden szükségeset bevásároltak már, de történt egy gikszer: Vivi szemüvegkerete összetört szombaton a játszótéren. Márpedig holnap­után évnyitó, s hát az optikai szaküzlet is zárva…

Ajánljuk a másik plázát. Mi is arra vesszük az irányt gondolva, benézünk a közbeeső áruházba, amelynek láncolatáról olvasni lehetett, hogy több helyütt kinyitnak. Ámde nem ez…

Ceruzák között

A másik plázában már kinyitottak az üzletek is, Szűcs Eszter eladó az iskolatáskákat rendezgeti a portál előtt.

– Még nem sokan jöttek, de azért bízunk benne, hogy nem hiába nyitottunk ki. Azokra számítunk, akiknél lemaradt valami a listáról. Sokan igen hosszú lajstrommal érkeznek, mit kér az iskola, főleg az elsősök.

Odabenn Galyas Róbertné és párja nagyban ceruzákat válogat. Beretről utaztak ide.

– Mi nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, hiszen hét közben nem érünk rá: dolgozunk. Így most lesz rá idő, hogy mindent beszerezzünk a két gyereknek.

„Nem kell mindig újat venni”

Megtudjuk, az egyik alsós, a másik felsős. Őket is hívták, de inkább kiélvezik a nyári vakáció utolsó szabad napját.

Ezzel alighanem sokan lehetnek így, egyelőre kicsi a forgalom. Többeket megszólítunk, akik gyerekkel, gyerekekkel jönnek-mennek. Mindenki azzal hárít: már rég túl vannak a beszerzésen. Egy anyuka elmondja: már csak a tankönyvek bekötése lesz hátra, de azt náluk csak a jövő héten osztják, mert „elcsúsztak a számlák”. Forgony Etelka és két kislánya némi rábeszélésre – hiszen amúgy is csak múlatják az időt – rááll, hogy egyikük a fotó kedvéért felpróbál egy iskolatáskát. Az övé is hasonló, megvan évek óta. Mint mondja: „Nem kell mindig újat venni!”

ÉM-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában