Helyi közélet

2015.09.09. 18:31

Több ezren voltak a Császtai Búcsún

Edelény - Tizedszer volt házigazda a szőlőhegyen az Edelényi Hegyek Közössége.

Edelény - Tizedszer volt házigazda a szőlőhegyen az Edelényi Hegyek Közössége.

Borult idő ide, eső oda, teljes sikert aratott a X. Császtai Búcsú, amelyre egész nap mintegy háromezer-ötszázan látogattak el szombaton az Edelény „fölötti” szőlőhegyre. A bográcsos főzőversenynek már korán reggel nekiláttak a csapatok, majd szentmisével következett az ünnepélyes megnyitó.

Megvalósították céljaikat

Virág Tamás, a rendezvény fővédnöke, az Edelényi Hegyek Közösségének elnöke elöljáróban többek között kijelentette, hogy a búcsú a térség legkiemelkedőbb, legtöbb résztvevőt vonzó keresztény eseményévé vált.

– A tíz év alkalmat ad arra, hogy összegezzük az elért eredményeinket, vizsgáljuk meg, hogy elértük-e céljainkat. Nem túlzó az a megállapítás, miszerint az edelényi szőlősgazdák példaértékű dolgokat alkottak, hoztak létre. Gondolok az épített értékekre, és a folyamatosan szervezett, magas színvonalú programokra. Az edelényi hegyek felkerültek a jó bortermőhelyek térképére. Az elmúlt években közösségünk tagjai boraikkal elismerést szereztek szinte minden versenyen. Az alapítók által megfogalmazott célokat megvalósítottuk, öröm látni, hogy hegyeinken az idősek és a fiatalok egyaránt jól érzik magukat.

A búcsúban nem maradt el a hagyományos pohárköszöntő és kóstolás a Barátok Borkútjánál, először tartottak ökörsütést, fellépett több hagyományőrző néptáncegyüttes, elhangzottak a népszerű slágerek-táncdalok, a fénypontot pedig a Dolly Roll együttes koncertje jelentette.

ÉM-KT


Negyven csapat

A főzőversenyre negyven társaság regisztrált. Az élcsoport: 1. Testvérek csapata, 2. Fedridesek csapata, 3. Hegyek Közössége-Civil Összefogás csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában