Helyi közélet

2015.09.09. 14:37

Teréz anya mint példa Alsózsolcán

Alsózsolca - Szeptember 5-e a jótékonyság világnapja – e napon halt meg Kalkuttai Teréz anya 1997-ben.

Alsózsolca - Szeptember 5-e a jótékonyság világnapja – e napon halt meg Kalkuttai Teréz anya 1997-ben.

Ebből az alkalomból a Család-Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata jótékonysági akciókat szervezett országszerte. A Borsod-Abaúj-Megyei CSEÖH az Alsózsolcai lakásotthon lakói számára hirdetett élelmiszergyűjtést, elsősorban házi készítésű szörpöket, lekvárokat, befőtteket és tartós élelmiszereket vártak miskolci irodájukba az elmúlt hetek során.

Az összegyűlt élelmiszereket szombaton adták át Alsózsolcán, a Lakásotthon ebédlőjében. Az eseményen köszöntőt mondott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, aki közvetlen hangvételben, szinte személyre szabottan szólította meg az otthon lakóit is és bátorította őket a kibontakozásra, felhívva a figyelmet a társadalom életében való építő részvétel fontosságára, példaként állítva eléjük Kalkuttai Teréz anya életét és munkásságát.

A köszöntőt követően az otthon lakói vendégül látták a résztvevőket az általuk készített süteményekkel, majd kézműves foglalkozáson vehettek részt.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában