Helyi közélet

2015.09.04. 20:12

Ötvenezer elefántnyit nyomnak már a miskolci kéziszerszámok

Miskolc - A 75 milliomodik termék gördült le pénteken a gyártószalagról.

Miskolc - A 75 milliomodik termék gördült le pénteken a gyártószalagról.

21 másodperc – ennyi idő kell ahhoz, hogy egy Ixo, azaz a világ legkeresettebb elektromos kéziszerszáma készre csomagolva lekerüljön a gyártószalagról a Bosch miskolci kéziszerszámgyárában. Normál esetben. Pénteken azonban „megakadt” a gépezet, jócskán lelassult a tempó, legalábbis egy darab erejéig.

Ez a darab azonban nem egy szokványos, valamelyik bolt polcára kerülő, s bárki által megvásárolható és hazavihető példány volt, hanem a Robert Bosch Power Tool Kft. 75 milliomodik kéziszerszáma, amit a jeles jubileum alkalmából Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere szerelt készre. A műveletben Ansgar Lengeling, a miskolci kéziszerszámgyár ügyvezető igazgatója, a Home & Garden üzletág gyártási elnökhelyettese segédkezett neki, aki előzetesen elmondta: a Bosch elektromos kéziszerszám üzletága 14 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy Kelet-Európa felé terjeszkedik, Miskolcon 2003-ban indult meg a termelés.

– A gyártási darabszámok évről évre emelkedtek, így jutottunk el addig, hogy elkészüljön a 75 milliomodik kéziszerszám – mondta az Ansgar Lengeling, aki 2008-ban még minőségügyi igazgatóként figyelte a 25 milliomodik, majd 2012-ben már a gyár vezetőjeként az 50 milliomodik termék „megszületését”. – Ma egy olyan jubileumhoz érkeztünk, amely példaértékűnek mondható. A 75 millió kéziszerszámot ha egymás mellé tesszük, a Miskolc-Antarktisz közötti távolságnak felel meg, illetve olyan nehéz, mint 50 ezer elefánt. Ezért a sikerért hálás köszönet illeti meg a kollégáimat – zárta beszédét.

A Földtől a Marsig érne

Miskolc és a Bosch neve szervesen összefonódik, hiszen a város egyik legmeghatározóbb cége lett az elmúlt évek során mind a gazdasági teljesítményét és a munkahelyek számát, mind az oktatásban és a kutatás-fejlesztésben betöltött szerepét tekintve – mondta Pfliegler Péter. A 75 milliomodik termék elkészültének jelentőségét hangsúlyozandó ő sem akart lemaradni, a példák sorát többek között azzal bővítette, hogy ennyi kéziszerszám a Földtől a Marsig érne, ha 3 kilométerenként leraknánk egy-egy darabot azokból.

– A Bosch nemcsak Miskolc, az egész régiót tekintve húzóerő, és egy olyan versenyt generál, ami arra ösztönöz mindenkit, hogy kiválóan teljesítsen – tette hozzá.

ÉM


Miskolc - Ünnepélyes keretek között gördült le a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. gyártósoráról a 75 milliomodik kéziszerszám. A jubileumi terméket Pfliegler Péter, Miskolc város alpolgármestere és Ansgar Lengeling, a miskolci kéziszerszámgyár ügyvezető igazgatója, a Home & Garden üzletág gyártási elnökhelyettese szerelte össze és csomagolta. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában