Legördült a 75 milliomodik kéziszerszám Miskolcon

Akt.:
Legördült a 75 milliomodik kéziszerszám Miskolcon
Miskolc – Ünnepélyes keretek között gördült le a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. gyártósoráról a 75 milliomodik kéziszerszám. A jubileumi terméket Pfliegler Péter, Miskolc város alpolgármestere és Ansgar Lengeling, a miskolci kéziszerszámgyár ügyvezető igazgatója, a Home & Garden üzletág gyártási elnökhelyettese szerelte össze és csomagolta.

A Bosch elektromos kéziszerszám üzletága 14 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy Kelet-Európa felé terjeszkedik, majd 2003-tól Miskolcon elindult a termelés. A gyárban a kezdetek óta működik fejlesztési részleg is, több mint 120 fő dolgozik a K+F területen. A gyártási darabszámok évről évre emelkedtek, így jutott el a gyár addig, hogy ma bejelenthesse a 75 milliomodik kéziszerszám, egy Ixo akkumulátoros csavarozó elkészültét.

A miskolci kéziszerszámgyárban fejlesztették és gyártják a világ legkeresettebb elektromos kéziszerszáma, az Ixo legújabb generációját is. Az első Ixo-k gyártása 2008-ban kezdődött Miskolcon, az ötödik generáció gyártása pedig az idei évben indult el. Az akkus csavarozó új verziója egyedi, hiszen irányított munkaterület-megvilágítással és USB töltési lehetőséggel teszi egyszerűbbé a felhasználók életét. Az Ixo tervező csapata tíz magyar és egy német szakemberből áll. Egy készre csomagolt termék 21 másodpercenként kerül le a gyártósorról.

20150904-007

„2008-ban gyártottuk le a 25 milliomodik termékünket, ami a 2009-ben a XVII. Magyar Innovációs Nagydíjat is elnyert Uneo pneumatikus fúrókalapács volt. Az 50 milliomodik termékünket, a magyar fejlesztésű PSR Select forgó bittáras akkumulátoros csavarozó kéziszerszámot pedig 2012-ben ünnepeltük.

A mai jubileum a folyamatos, dinamikus fejlődésünk mellett azt is bizonyítja, hogy a Bosch szellemisége és a magyar mérnökök kreativitása elválaszthatatlan az újításoktól” – mondta el köszöntőjében Ansgar Lengeling, a miskolci Bosch kéziszerszámgyár ügyvezető igazgatója.

– Németh Andrea Lulu, SZÓVAL Kommunikáció –
hirdetés


hirdet�s