Helyi közélet

2015.09.22. 11:41

Nemhiába írták a levelet a nyékládházi üdülőtulajdonosok

Nyékládháza - A tulajdonosok tiltakoztak, a területet egyelőre nem értékesítik.

Nyékládháza - A tulajdonosok tiltakoztak, a területet egyelőre nem értékesítik.Több mint száz nyékládházi üdülőtulajdonos kérte levélben a helyi önkormányzatot, hogy a város által értékesíteni kívánt két tóparti ingatlant közösségi célra hasznosítsák. A nyékládházi önkormányzat ugyanis azt tervezte, hogy a tulajdonában lévő 1424 négyzetméteres telket eladja. A tiltakozók szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levelükben azt írták:

„Ezt a területet már több évre visszamenőleg a folyamatosan itt pihenni vágyó lakók tartják rendben és tisztán, illetve gondoskodnak arról, hogy ezen terület maximálisan megfeleljen a környéken lakók igényeinek.” Éppen ezért azt kérték a képviselő testülettől, hogy a helyi adózó lakók érdekét figyelembe véve olyan beruházást támogassanak, amely az itt lakók közösségi érdekét szolgálja. Elsősorban sportlétesítményekre gondoltak: például teniszpálya, röplabdapálya.

Döntöttek az értékesítésről

A levél megérkezése után megkerestük a nyékládházi önkormányzatot, ahol Urbán Sándorné polgármester megerősítette, az idén a testület valóban döntött, a Gólem-tó „napos parti” részén lévő egy üdülőövezeti besorolású ingatlanát hivatalosan felértékelteti, és ez alapján dönt az értékesítéséről. Ebben a témában érkezett a tóparti lakosoktól, ingatlantulajdonosoktól a 104 aláírással ellátott kérelem.

„A felvetéssel természetesen foglalkozik a város vezetése: a levél tartalmát soron következő ülésén napirendre tűzi, és megtárgyalja. Az ott születő döntésről pedig értesítést kapnak majd a beadvány megfogalmazói.”

Azóta megszületett a döntés is, az ingatlant pillanatnyilag mégsem értékesítik – tudtuk meg. Az elállás okát azonban nem kívánták megindokolni lapunknak.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában