Helyi közélet

2015.09.23. 08:12

Mit építenek a nem épülő Science-en?

Miskolc - Science Múzeum nem lesz Miskolcon, de a felállványozott fűtőművet még építik.

Miskolc - Science Múzeum nem lesz Miskolcon, de a felállványozott fűtőművet még építik.Még mindig dolgoznak a Science Múzeum épületén. Az állványokon még az elmúlt héten is munkások voltak, úgy tűnt, mintha a szigetelést ragasztanák fel. Ez azért érdekes, mert a szeptemberi testületi ülésen dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette, elállnak a támogatástól, azaz nem épül meg a múzeum.

Miután észrevettük a munkásokat, megkerestük az önkormányzatot, arról érdeklődtünk, milyen teendő van még az épületen, ahol egyelőre nem épül semmi. Koczák Szilvia városházi szóvivő elmondta: „A korábban megkötött szerződés alapján a már megkezdett munkákat fejezik be a kivitelezők az épület állagának megóvása érdekében”.

Miskolc álma

Persze továbbra is kérdés, mi lesz az épülettel. Éppen ezért arra kértük olvasóinkat, ötleteljünk, gondolkozzunk együtt az ingatlan sorsáról. Kaptunk is már néhány javaslatot, elsőként azt, hogy diszkónak tökéletes lenne az épület. De volt, aki szerint kollégiumként, diákhotelként is működhetne. Agora levelezőfórumunkon is érkeztek ötletek: például az, hogy egy világcég összebútorozhatna ott az egyetemmel, kialakítva ezzel egy szellemi központot. És ugyancsak Agoránkon olvastunk egy másik hozzászólást: „Talán morbid, de lehetne ott egy emlékmúzeum Miskolcnak, az egykoron szebb napokat megélt városnak, ahol bemutathatnánk mindazt, ami egykoron jó volt itt és életet adott, a nehézipar, a könnyűipar letűnt emlékeit, de bemutathatnánk a remek terveket, ötleteket, amikből végül semmi nem lett, élén magával a Science Múzeummal. Lehetne ez a hely egy képzelt, virtuális Miskolc valóságos álma”.

ÉM-NSZR


var __machform_url = http://imdigital.hu/machform/embed.php?id=282646 ;

var __machform_height = 463;


Lehet-e egyébként csak így, leállítani egy nagyberuházást, azt hajtogatva: „zárt ülésen döntöttünk”, „zárt ülésen döntöttünk”? Elegendő-e üzenetnek, hogy a város kezdeményezésére a NAV vizsgálatot folytat, és majd ha annak vége, mondunk valamit, mi legyen az épülettel? ​Bujdos Attila írása. tovább »

Miskolc - Közel tízéves történet zárult le azzal, hogy szeptember 10-én dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette, eláll a város a Science Múzeum megvalósításától, az erről szóló nyilatkozatot még augusztusban írták alá az Emberi Erőforrások Minisztériumával. tovább »

Miskolc - Többször beszámoltunk arról, hogy a Science Múzeum projekttől végképp elállt a városvezetés. Az erről szóló nyilatkozatot még augusztusban írták alá az Emberi Erőforrások Minisztériumával. De mi legyen az épülettel? Írja meg nekünk! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában