Helyi közélet

2015.09.10. 16:45

Már fogadja a betegeket az új ózdi reumakórház

Ózd - Az áprilisi átadás után a használatbavételi engedély is megérkezett, így átköltözhettek a régi épületből.

Ózd - Az áprilisi átadás után a használatbavételi engedély is megérkezett, így átköltözhettek a régi épületből.

Szeptember elejétől már az új reumaszárnyban fogadják a betegeket Ózdon. Az Almási Balogh Pál Kórház területén az elmúlt két évben végrehajtott fejlesztésnek köszönhetően megvalósult a tömbösítés, ami a betegellátás színvonalának emelkedését is szolgálja. Az épület már idén tavaszra elkészült, de a költözést csak néhány nappal ezelőtt végezhették el. A csúszásnak csak és kizárólag bürokratikus okai voltak. Ezzel kapcsolatban dr. Eszenyi Géza főigazgató elmondta: a használatbavételi engedély most emelkedett törvényi erőre, amikor erről megkapták a hivatalos értesítést, rögtön hozzáláttak a költözéshez.

A városközponti régi épületből gyakorlatilag egy nap alatt átvitték a szükséges eszközöket, és a fekvőbetegek átszállítása is rövid időn belül megvalósult.

– Túl sok mindent nem kellett áthozni, hiszen egy teljesen felszerelt, új épületben folytatjuk a gyógyító tevékenységet – tette hozzá dr. Eszenyi Géza. – Jól átgondoltuk és megszerveztük a munkát, ami zökkenőmentesen lezajlott. Nyilván még két hónap múlva is előjönnek olyan dolgok, amit pótolni kell, de folyamatában lakjuk be az épületet. A fekvőbeteg-ellátás már hétfőn megkezdődött, keddtől pedig a járóbeteg-kezeléseket is el tudjuk végezni.

Szakemberhiány

Dr. Eszenyi Géza elmondta továbbá, hogy a negyedik emeleten kialakított mozgásszervi rehabilitációs osztály egyelőre még nem kezdte el a működését. Legalább egy vezető főorvosra lenne szüksége a kórháznak ahhoz, hogy beindíthassák az Ózdon újdonságnak számító szakmát. Erre azonban a szakemberhiány miatt egyelőre várni kell.

– Mindent elkövetünk azért, hogy ezt a nehézséget is leküzdjük, mert a rehabilitáció nagyon fontos az ózdiak és a környéken élők számára – folytatta a főigazgató. – A reuma megvalósítása egyébként először 2009-ben merült föl, onnantól kezdve sok kolléga nagyon sokat tett azért, hogy most már az új helyen fogadhassuk a betegeket. A pályázatírástól kezdve az engedélyezési folyamatokon át az építkezésig egy hosszú folyamatot zárhatunk le. Meggyőződésem, hogy az új épületben a minőséget tekintve is óriásit léptünk előre, valamint a tömbösítésnek köszönhetően most már minden vizsgálatot egy helyen tudunk elvégezni, ami az ellátás színvonalát emeli.

ÉM-ME


Ózd - Ingyenes szűrésekkel, tanácsadásokkal, családi programokkal érkezik szeptember 12-én Ózdra a Richter. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában