Helyi közélet

2015.09.23. 18:31

Magasra tették a lécet az „észak-keleti” fiúk

Miskolc - A North-East Company nagy ismertségre tett szert alig két év alatt Magyarországon.

Miskolc - A North-East Company nagy ismertségre tett szert alig két év alatt Magyarországon.

Egyre népszerűbbek azok a klubok Magyarországon, amelyek autótuninggal foglalkoznak, és az autók szeretete élteti a társaságot. A miskolci North-East Company is ilyen. Illetve nem! Nem, mert a borsodi és többnyire húszas éveikben járó srácok barátok is. Piriczki Lászlót, a klub egyik vezetőjét kérdeztük.

– Az egész a mi autózásunk előtti korba nyúlik vissza, hiszen már akkor is barátok voltunk – fogalmazott.

– Ez az egész a barátságon és egyfajta közös szenvedélyen, az autón alapszik. De igazán az autóépítésen, hiszen a tuning erről (is) szól. Ez hozott össze, és ez tart minket össze a mai napig.

Álmok a csoda autóról

Laci elmondta: kisgyerekként sokan álmodoznak a „csoda autóról”, majd eljön az idő sokaknál, amikor megtehetik, hogy építsenek is maguknak.

– Ez egy folyamatos álom mindannyiunknál – tette hozzá Laci, akinek egy Skoda Fabiája van. – Minden át van benne alakítva, hifi, levegős futómű, és rengeteg olyan dolog, amit az átlagember észre sem vesz, vagy éppen csak nekem fontos és nem feltétlenül külső átalakítás.


" width="500" height="281" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen>


A klubot, a North-East Companyt saját maguk szórakoztatására alapították tavaly februárban.

– A borsodi régiót szeretnénk „gatyába rázni” – jelentette ki Piriczki László. – Szívesen elmegyünk bárhová az országban tuningrendezvényekre, és ha nevezünk, jól is szerepelnek autóink. A lassan két év alatt szerencsére ismertek és elismertek lettünk az autós társadalomban. Nem vágytunk rá, a családias hangulat hozta.

Laci nagy dolognak tartja, hogy idén tavasszal ott lehettek a budapesti Autó Motor Tuning Show-n. 15–20 ezer ember előtt mutathatták meg magukat kiállítóként, illetve Polgáron is volt egy találkozó néhány hete, ahová csak Magyarország elit, top autóit engedték be. Köztük őket.

Más filozófia szerint

– Sajnos az elmúlt időszakban sok tuning show, autókiállítás tönkrement a széthúzás miatt. Mi máshogy látjuk! Napokkal ezelőtt összehoztunk egy találkozót, beszélgetést az egyik bevásárlóközpont parkolójában. Nem gumifüstölünk, legálisan toljuk – sorolta. – Közel 500 autó volt jelen és 700–800 ember.

A család, a barátnők elviselik a fiúk hóbortjait. Ki jobban, ki kevésbé tolerálja, de megértik. Laciból „azt is kiszedtük”, hogy van-e autóálma.

– Soha nem vágytam nagyobb kategóriás autóra, de a Mitsubishi Lancer EVO VI-os a rali-világbajnokságról, a Tommi Makinen-féle a szívem csücske – mondta áhítattal a hangjában.


Miskolc - Május 16-án elképesztő mennyiségű gumifüst, neoncső és basszus volt az egyik nagyáruház parkolójában. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában