Helyi közélet

2015.09.07. 19:03

Küldjön hírt - Segítettek az önkéntesek Boldogkőváralján

Boldogkőváralja - Boldogkőváralja ősi parkjában, a Péchy kastély patinás falai között serény munkálkodás zajlott augusztus végén.

Boldogkőváralja - Boldogkőváralja ősi parkjában, a Péchy kastély patinás falai között serény munkálkodás zajlott augusztus végén.

Az első napon harmincegy önkéntes összefogásával sikerült a parkot rendbe tenni, a lehullott faleveleket összegyűjteni, gyomlálni. Ennyi dolgos kéz önzetlen munkálkodása látványos eredményeket produkált. Pillanatok alatt tűnt el az utakról a száraz avar, a fölösleges gyom. A nehezebb, szakismeretet igénylő feladatok sem okoztak komolyabb kihívást a lelkes segítőknek.

A pénteki és szombati napokon megnégyszereződött az önkéntesek száma, s szinte az egész nap szorgoskodással telt, a nagy meleg ellenére is. Voltak, akik füvet nyírtak, falakat, nyílászárókat festettek, de olyan is akadt, aki szendvicseket készített, bográcsosat főzött, üdítőket szolgált fel a tevékenykedőknek. Jó hangulatban, vidáman teltek a munkával töltött órák, napok az alapítványi munkatársak szervezésében.

Bátran állíthatjuk, hogy a Mentőöv Gyermekeinkért 2002. Alapítvány immár hagyományos kezdeményezése nagy sikerrel zárult, mert a három nap alatt, összesen 210 fő dolgozott Boldogkőváralján. A kitűzött célokat sikerült teljesíteni közös erővel, összefogással. Mivel nagyon sok helyre jutottak el a felhívó plakátok, így a programban szinte egész Abaúj képviseltette magát. Jöttek segítők Göncről, Vilmányból, Boldogkőváraljáról, Újfaluból, Encsről is, s természetesen az Alapítvány önkéntesei is buzgólkodtak a megjelölt napokon. Adományokkal támogatták a rendezvényt a Magyar Vöröskereszt Encsi Alapszervezete, a Tündérkert Európai Alapítvány, és a Reménytadó Alapítvány képviselői is. A körültekintő szervezésnek köszönhetően látványos eredmény született, aminek igazából a Fogyatékossággal Élők Otthonának ellátottjai örültek a legjobban. Kis műsorral köszönték meg a látogatást és a sok munkát.

- Rizmayer Zoltánné, a kuratórium elnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában