Helyi közélet

2015.09.21. 17:58

Királyok és fejedelmek útján Erdélyben

Nemesbikk - Már nemcsak a történelemkönyvből ismerik – kiléptek a valóságba.

Nemesbikk - Már nemcsak a történelemkönyvből ismerik – kiléptek a valóságba.

Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola hetedik osztályának 25 tanulója és 3 nevelője – köztük az oda járó nemesbikki gyerekek – tanulmányi kiránduláson vettek részt Erdélyben.

Mint úti beszámolójukban írták: „a kirándulás első napján Nagyváradon sétálva ismertük meg a város nevezetes helyeit, majd a Szent László templomban gyönyörködtünk.

Kolozsváron megtekintettük Mátyás király és Bocskai István szülőházát, a Szent Mihály templomot, és Hunyadi Mátyás szobrát. A második napon Torockón, Nagyenyeden és Gyulafehérváron jártunk, majd Dévára érkeztünk. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vendégházában szálltunk meg. A harmadik napon találkoztunk és beszélgettünk az ott élő gyermekekkel. Meghívtuk őket barkácsolni és megajándékoztuk a kicsiket az általunk gyűjtött játékokkal. Este Csernakeresztúron a helyi fiatalok fergeteges néptáncbemutatóval kedveskedtek nekünk.”

A diákoknak nagyon tetszett a vajdahunyadi vár, amely – mint fogalmaztak – megérdemli a „várak királya” címet. Aztán Marosillyén beöltöztek korabeli ruhákba és elképzelték, hogyan éltek a nemes urak és hölgyek Erdélyben. Aradon megkoszorúzták az aradi vértanúk emlékművét. „A felejthetetlen négy nap emléke még sokáig kísér majd bennünket” – fogalmazták meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában