Helyi közélet

2015.09.03. 15:35

Kevesebb energia kell ezentúl az encsi Zrínyinek

Encs - Nemcsak tanévet nyitottak, de a meg­újult iskolát is átadták Encsen.

Encs - Nemcsak tanévet nyitottak, de a meg­újult iskolát is átadták Encsen.Megújult és energiatakarékosabb lett Encsen a Zrínyi Ilona Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két épülete, így az új tanév nemcsak tanévnyitóval, de ünnepélyes átadással kezdődött hétfőn. A felújításra és korszerűsítésre a város önkormányzata pályázott és nyert uniós támogatást, több mint 122 millió forintot. A legfőbb cél az épületek földgáz- és villamosenergia-igényének csökkentése és ezáltal a fenntartási költségek mérséklése volt. Az önkormányzat több mint 8 millió forinttal segítette a pályázat szakmai előkészítését, megírását és egymillió forint értékű munkával a külső nyílászárók, valamint a kazánház festését. Az iskola két épülete külső megújuláson is átesett. A vendégeket Szeles András polgármester köszöntötte, a korszerűsített épületeket dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő adta át.

A tanévnyitón köszöntötték az Encsi Tankerület új igazgatóját, Szabó Árpádot, valamint az új iskolaigazgatót, Ducsainé Polefkó Évát.

ÉM-HE​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában