Helyi közélet

2015.09.16. 11:50

"Kell egy jó, helyi lap minden családnak"

Encs - Több mint 25 éves az Encsi Hírek, ami nem csak küllemében színes.

Encs - Több mint 25 éves az Encsi Hírek, ami nem csak küllemében színes.Az Encsi Helyi Értéktárba az Encsi Hírek folyóirat is bekerült. Címlapján azt olvashatjuk, a város polgárainak lapja. A lap múltjáról, jelenéről Varga Józsefet kérdeztük, aki a város médiakuratóriumának az elnöke, de egyébként az encsi Váci Mihály Gimnázium magyar-történelem szakos tanára.

Megtudjuk tőle, az Encsi Hírek elődje 1988-ban jelent meg először Encsi Hírmondó címmel, és a szó szoros értelmében lap volt, hiszen egyetlen lapból állt. Ebből csak 3 szám jelent meg, majd 1989-ben újabb próbálkozás következett, akkor házi sokszorosítóval készült a hírmondó, mert az előző nyomtatása túl drágának bizonyult. Encsi Hírek címmel 1989 októberében látott napvilágot először a folyóirat, ez már több oldalon keresztül közölte a város legfontosabb eseményeit. Főszerkesztője Havasi János volt.

Tetszetős lett

A nagy, klasszikus korszak azonban 1991-től 2005-ig tartott, amikor Nagy Józsefné lett a lap főszerkesztője. Ő létrehozott egy szerkesztőbizottságot és állandó rovatokat vezetett be. 2006-ban aztán megszínesedett az Encsi Hírek, így már küllemében is tetszetőssé vált. 2009-től a főszerkesztői posztot Balla Ákos töltötte be.

Az Encsi Hírek a város minden családjához ingyen jut el, mivel megjelenését az önkormányzat támogatja. Jelenleg évi 5–6 szám készül.

Varga József azt mondja, tapasztalatai szerint az emberek olvassák a lapot, hiszen a megjelent cikkekről beszélnek, megvitatják azokat. Sőt, ha valami véletlenül vagy helyhiány miatt kimarad, akkor azt hiányolják.

– Az emberek tájékoztatására szükség van. Encsen az Encsi TV és az Encsi Hírek tölti be ezt a szerepet. Akik a lapba írnak, ellenszolgáltatás nélkül teszik, a város iránt érzett szeretetből, csak a főszerkesztő kap juttatást. Jelenleg Radeczki Éva tölti be ezt a posztot, aki újabb sorozatokkal színesítette a folyóiratot – sorolja Varga József.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában