Helyi közélet

2015.09.22. 12:40

Háború és béke

<em>Miközben talán nem minden alapot nélkülözően már-már III. világháborút vízionálnak a harciasabbak, olyan mélyenszántó feltételezéseket megengedve, amely bármely kezdő sci-fi írónak becsületére válna, a mi igazi „háborúnkba”, amelyet a kezdetek óta a migráns-áradat ellen folytatunk némi, bizonyára átmeneti csendesedés következett be - el ne kiabáljuk. Az esélyek latolgatásánál persze szóba került, hogy a hideg idő beálltával csitulhat a vándorlási késztetés, de az még odébb van</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Miközben talán nem minden alapot nélkülözően már-már III. világháborút vízionálnak a harciasabbak, olyan mélyenszántó feltételezéseket megengedve, amely bármely kezdő sci-fi írónak becsületére válna, a mi igazi „háborúnkba”, amelyet a kezdetek óta a migráns-áradat ellen folytatunk némi, bizonyára átmeneti csendesedés következett be - el ne kiabáljuk. Az esélyek latolgatásánál persze szóba került, hogy a hideg idő beálltával csitulhat a vándorlási késztetés, de az még odébb van. Pap Gyula jegyzete.Legyen bármilyen is a végső mérleg a vezető erő pillanatnyi népszerűség növekedést könyvelhet el a történtek kapcsán, és még ott van a szinte „megfizethetetlen” előny, hogy addig sem más, kellemetlen, imázsromboló ügyekkel volt tele a sajtó. Végre a humanitárius segítők is kaptak a jó szóból, jellemzően kérészéletű volt az elismerést követő kellemes érzés.

A beharangozott keresztes háborút reméljük nem kell komolyan venni, és bizakodhatunk, hogy nem csinálnak dolgot a katonáknak sem.

Legyen a végén egy igazán jó hír is a hét első napjáról - mindenki megnyugtatására: nem mond le Lázár János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában