Helyi közélet

2015.09.15. 16:12

Jegyzet: Elszámolni

<em>Akarjuk vagy sem, valamennyiünk életét áthatja a menekültek ügye. Gyermekeim mesélik, az iskolában is beszélgetnek erről, olykor a tanárok is a gyerekekkel. A nagyobbik kérdezi, ő azért gondolja azt erről, amit gondol, mert tőlem olyat hall, amilyet. Felnőtté válás küszöbén van, foglalkoztatja, ez jó</em>. <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete</strong>.

Akarjuk vagy sem, valamennyiünk életét áthatja a menekültek ügye. Gyermekeim mesélik, az iskolában is beszélgetnek erről, olykor a tanárok is a gyerekekkel. A nagyobbik kérdezi, ő azért gondolja azt erről, amit gondol, mert tőlem olyat hall, amilyet. Felnőtté válás küszöbén van, foglalkoztatja, ez jó. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Valószínűleg azokat is foglalkoztatta, akik egy szegedi aluljáróban ütöttek egy náluk sötétebb bőrű férfit, akit menekültnek (bevándorlónak?) néztek. Azt is foglalkoztatta, aki szlovák rendszámú luxuskocsijából kiszállva fenyegette meg a menekülteket elszállítani kívánókat az autópályán, hogy aztán egy másik luxusautóban fogják el a rendőrök és indítsanak ellene eljárást. És vélhetően foglalkoztatta azt az operatőrt is, aki annyira pánikba esett a felé tartó menekültektől, hogy egyszer az egyiküket megpróbálta elgáncsolni, majd kicsit máskor és máshol egy mellette elfutó gyerekbe is belerúgott.

Ez is baj, hogy pár héten belül három különböző helyen ez vitte hírünket a világba, az érintettek majd elszámolnak magukkal. A nagyobb baj az, van egy helyzet, amikor néhányan úgy érzik, ezt kell tenniük. Ezt a helyzetet valakik teremtették. Ők is elszámolnak majd?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában