Helyi közélet

2015.09.24. 12:14

Itt van az ősz, itt van újra – szüreti programkavalkád Bogácson

Bogács - A Tekergő Zenekar húzza a talpalávalót a Táncházban, amellyel megkezdődik a szüreti programkavalkád, s melynek a bogácsi Közösségi Ház ad majd otthont szeptember 25- én, pénteken.

Bogács - A Tekergő Zenekar húzza a talpalávalót a Táncházban, amellyel megkezdődik a szüreti programkavalkád, s melynek a bogácsi Közösségi Ház ad majd otthont szeptember 25- én, pénteken. Szombaton (szeptember 26-án) délelőtt a gasztronómia iránt érdeklődőknek kedvezve a Cserépi úti pincesoron rendezzük meg a Summásság ételeinek bemutatója főzőversenyt, ahol a vendégek meg is kóstolhatják a csapatok által elkészített ételeket, hiszen ki ne hallott volna már a laksáról, a plackiról, vagy talán a kőtt kalácsról? – de ha mégse hallott volna róluk, ideje, hogy megismerje ezeket a finomságokat. Délután látványos szüreti felvonulás indul a Bükkalja Általános Iskolától- s a Cserépi úti pincesorra érkezve hangulatos szüreti mulatság veszi kezdetét hagyományőrző, valamint mazsorett csoportok részvételével. Érkezik hozzánk Szandi, Varga Ferenc József Karinthy-gyűrűs humorista, valamint a Matyó Néptáncegyüttes…

Az estét az FG- 4: ILLÉS-FONOGRÁF EMLÉKZENEKAR koncertje zárja majd.

A nap folyamán kézműves termékek vására, a Tűzmedve Hagyományőrző és Kulturális Egyesület által íjászat, kelevézzel célba dobás, régi fegyverek bemutatása, botharc, hajfonás, nemezelés, beszélgetés ősi Táltos hitvilágunkról, a cserépfalui Boldizsár Lovastanya jóvoltából pedig póni lovaglási lehetőség lesz elérhető, valamint népi játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, valamint népi ügyességi játékokkal várunk mindenkit.

Kiss István szobrászművész pedig a helyszínen készít el egy a szüretet köszöntő fa szobrot, mely ezután a Cserépi úti pincesor alatt haladó sétány mellett kap helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában