Helyi közélet

2015.09.30. 14:55

Interjú: Mira Joo

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a magyar underground szcéne egyik jeles képviselője, valamint a Be Massive oszlopos tagja Mira Joo volt, aki sok érdekességet megosztott a miskolci hallgatókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a magyar underground szcéne egyik jeles képviselője, valamint a Be Massive oszlopos tagja Mira Joo volt, aki sok érdekességet megosztott a miskolci hallgatókkal.

"Mirának komoly nemzetközi referenciái vannak, számos országba hívták már több alkalommal is fellépni: Brazília (Sao Paulo, Florianapolis), Görögország (Athén), Franciaország, Litvánia, Spanyolország, Ausztria (Amstetten, Gerlitzen), Izland (Reykjavik), Németország (Bad Lobenstein), Szerbia (Belgrad, Zenta, Topola és az EXIT fesztivál), Litvánia (Kaunas) "

Szabi: Mikor, és hogyan kerültél közel a zenéhez?

Mira Joo: 15 évesen középiskolai kiránduláson elszöktünk egy buliba, ahol mondhatni szerelem volt első látásra, ahogy megpillantottam a DJ-t játszani. Akkor persze még nem értettem, miért nincs szünet a számok között.. :)  Később elkezdtem bulikba járni, idővel pedig rájöttem én is ezt szeretném csinálni. Az elektronikus zenéhez és a DJ-zéshez 10 éve kerültem közelebbi kapcsolatba, előtte zongorista voltam, azaz klasszikus zongorát tanultam, így maga a zene már jelen volt az életemben, csak mindig más formát öltött az érdeklődésem területe. Kezdődött a kortárs komolyzenével, aztán jött a kortárs elektronika, a végén pedig az elektronikus zenei stílus több fajtája. Az első komolyabb fellépésem Kecskeméten történt, ahol némi drukk ugyan volt még bennem, viszont nagyon sok ember eljött a buliba és óriási élmény volt nekik zenélni.

Szabi: Milyen volt a folytatás?

Mira Joo: Az underground szcénában nem annyira egyszerű azért érvényesülni, mint a mainstreamben. Sokat gyakoroltam, elkezdtem csinálni a mixeimet, amikor pedig már úgy éreztem, hogy kiadható, elküldtem szervezőknek, ami egyszer beütött, így elkezdtek hívni bulikba rendszeresen. Jelenleg pedig a Be Massive oszlopos tagja vagyok ahol Metha, Lucky 23 és jómagam alkotjuk a csapatot, az idén 12 éves csapatot, amely nem korlátozza le magát műfajokra, minden stílusból merít, ami közönségének csemege lehet.

Szabi: Hogyan telt a nyarad?

Mira Joo: Nagyon jó nyár van mögöttem. Remek bulik voltak a (Corvintető) tetőn, ahol havonta megtalálható vagyok, mint rezidens. Emellett kiválló szabadtéri partyk és fesztiválok is színesítették a szezont. De egy svédországi illegal buliban is pörgettem a lemezeket, ami egy hangárban volt megrendezve, ezáltal még különlegesebbé téve a feelinget.

Szabi: Zenei megjelenés?

Mira Joo: Épp aktuális a kérdés, hiszen mostanában legtöbbet ezzel foglalkozom. Egy-két éve kezdtem el tanulni zenét készíteni, zenéket csinálni és bár imádom a DJ-zés-t, úgy éreztem az már nem elég és másban is meg szeretném magam mutatni, kifejezni. Több olyan dal is van, amiket már játszottam fellépéseken és a fiókban is várja néhány a sorsát. Készítettem reklám zenét, ami teljesen más munkafolyamatot igényel, de érkezik egy Anima Sound System remix, ami hamarosan napvilágot lát. Tavasszal pedig egy zeneművészeti helyen lévő koncert is) lehetséges, de ez még titok..:)

Szabi: Tervek?

Mira Joo: Folyamatos fejlődés és jó bulik, ami viszont a legfontosabb az a zeneírás és, hogy ebben megtaláljam a saját hangomat, saját zenei stílusomat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában