Helyi közélet

2015.09.03. 22:00

Három az egyben: megújul a Kékkör

Miskolc - Igazi ökoturisztikai attrakcióvá válik hazánk leghosszabb túraútvonala.

Miskolc - Igazi ökoturisztikai attrakcióvá válik hazánk leghosszabb túraútvonala.

Hazánk legnépszerűbb és legnagyobb múltú túraútvonala, a 2550 kilométer hosszúságú – az Országos Kék Túrából, a Dél-dunántúli Túrából és az Alföldi Túrából megalkotott – Országos Kékkör 2,7 milliárd forintos uniós támogatással újul meg szeptember végéig.

2250 kilométeren

Az észak-magyarországi régió fejlesztéseit Miskolcon mutatta be hétfőn a Magyar Természetjáró Szövetség és konzorciumi partnere, az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. „A munka a 2550 kilométeres útvonal felmérésével indult” – mondta el Széki Gabriella, a Magyar Természetjáró Szövetség kommunikációs szakembere, aki hozzátette – az országos fejlesztéseket, amelyek több mint 210 helyszínt és több száz kilométernyi turistautat érintettek, 21 konzorciumi partner segítségével valósítják meg.

Sport, üdülés, rekreáció

A konkrét feladatokat ismertetve Széki Gabriella elmondta: a 2,7 milliárd forintos támogatás révén megtisztították a benőtt növényzettől a gyalogosutakat, helyreállították a forrásokat, felújították az úton található kilátókat és pihenőhelyeket, kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki. Újrafestették a nyomvonalról tájékoztató kék jelzéseket, és egységes információs táblákat helyeztek ki. Felújították a pecsételőhelyeket, melyek az Országos Kékkör jelvényszerző túramozgalmának ellenőrzőpontjain találhatóak.

„Mindezzel az Országos Kékkör így olyan ökoturisztikai attrakcióvá vált, ami egyaránt igénybe vehető pihenési, rekreációs, üdülési és teljesítménytúrázás, sport céljára.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában