Helyi közélet

2015.09.01. 18:22

Hajdani nagyságok találkoztak Sajószentpéteren

Sajószentpéter - Politikusok és a tanítványai is megemlékeztek Haris Lászlóról.

Sajószentpéter - Politikusok és a tanítványai is megemlékeztek Haris Lászlóról.

Sajószentpéteren rendezték a napokban az I. Haris László ökölvívó emléktornát. Nagy Imre, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy mintegy háromszáz néző látogatott ki az eseményre a helyi sportcsarnokba.

Méltatták őket

– A névadó több, mint ötven évvel ezelőtt alakította meg az egykori Borsodi Bányász szakosztályát – kezdte Nagy Imre, aki versenyzője és edzője is volt a hajdani klubnak. A megemlékezésen részt vett Haris László özvegye, továbbá eljöttek a gyerekei és unokái is. Megjelent Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Rabi Ferenc, a Bányaipari és Energetikai Szakszervezet elnöke, valamint Faragó Péter polgármester is.

A menetek szüneteiben méltatták a volt bányászokat, öklözőket a ring mellé szólították a korábbi nagy csaták szereplőit. Ott volt Bartkó Sándor, Háda Miklós, Sándor Ferenc, Győry József, Engi János, Farkas László, Ötvös Róbert, Orosz Péter, Isaszegi Róbert, Jeszenszky László, Dubszky Imre, Lakatos János, Lakatos Sándor, Tóth István, Nyitrai Csaba, Király Attila, Tóth István, Nagy Imre, Váradi Gábor, Szikora István, Virág Zoltán, Virág Sándor, Pingitzer Gábor, Gulyás Róbert, Seletye András, Juhász Zsolt, Jancsurák Sándor és Vakherda Sándor.

Az ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban a budapesti Madár Boksz Akadémia is nevezett öklözőket, de megjelentek a nyíregyháziak, a mezőkövesdiek, az egriek, az ózdiak, a szikszóiak, a kazincbarcikaiak és a házigazda sajószentpéteriek is. A tizenöt pár csatája közül a legnagyobb elismerést Ruszó Erik kapta: az egri színekben bokszoló, de Sajószentpéteren élő és gyakorló versenyző érdemelte ki a rendezvény legharcosabb öklözőjének járó serlegét.

ÉM-KT


Sajószentpéter - A sajószentpéteri sportcsarnokban péntek délután rendezték az először kiírt Haris László ökölvívó emléktornát. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában