Helyi közélet

2015.09.06. 16:12

City Art: megnyílt a színek tárlata

Miskolc - „Az élet színeiben tobzódni csak humorral és diplomáciával lehet.”

Miskolc - „Az élet színeiben tobzódni csak humorral és diplomáciával lehet.”

Új tárlat várja a látogatókat a City Art Galériában: dr. Kispataki Éva festőművész mutatkozik be.

A hotel tulajdonosa, dr. Barkóczi István alapította a galériát, ahol minden évben több neves alkotóművész mutatkozik be a szállóvendégeknek, illetve minden betérőnek, hiszen a galéria nyitott mindenki számára, egész nap, hétvégén is. Érdemes betérni és egy jó kávé mellett végignézni az alkotásokat. A cél egyértelmű: vigyék városunk kulturális elkötelezettségének jó hírét mindazok, akik megfordulnak a City Art Galériában.

Erdélyi kötődés

Dr. Kispataki Éva 1954-ben született Miskolcon. A gimnázium elvégzése után a Sárospataki Tanítóképző Főiskolán folytatott tanulmányokat, ahol a rajz tantárgyra szakosodott. Tanítói oklevele átvétele után általános iskolában többek között a rajz tantárgyat is okítja. Időközben jogi diplomát szerzett a Miskolci Egyetemen.

A francia impresszionisták és a nagybányai festőiskola festészete hatnak rá, különösen az utóbbiak által létrehozott sajátosan és egyedien magyar impresszionista stílus. Franciaország területén járva Saint Paul de Vence-ben személyesen is tanulmányozza a francia kortárs festők alkotásait. Számára a színek jelentik az élet sava-borsát, mely különösen nagy hangsúlyt kap korunk fekete és szürke világában. Szívesen fest mediterrán képeket, tengerpartokat, ezzel szemben rusztikus festményeket is, melyben erdélyi kötődése nyilvánul meg. E kettősség jellemző témaválasztásaira. Alapvetően pozitív kisugárzású egyéniség. Ars poeticája:„Az élet színeiben tobzódni csak humorral és diplomáciával lehet”.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában