Helyi közélet

2015.09.23. 17:25

Bodrogkisfaludi alkotók az Öreg-Tölgy alatt

Bodrogkisfalud - TYPOJAM alkotótábort tartanak Bodrogkis­faludon.

Bodrogkisfalud - TYPOJAM alkotótábort tartanak Bodrogkis­faludon.

Hétfőn kezdődött és szombaton zárul a TYPOJAM alkotótábor Bodrogkisfaludon.

A szervezőktől megtudtuk, a név abból adódik, hogy egy magyar származású, jelenleg Párizsban élő tipográfussal, Major Lajossal szervezték a közös hetet. Délelőttönként a Kaposvári Egyetem, az Iparművészeti Egyetem Budapest és az Eszterházy Károly Főiskola Eger docensei, tanszékvezetői és oktatói, valamint független művészek tartanak előadásokat a hallgatóknak. Délután a tájra, Tokajra jellemző anyagokból térbeli betűk építése lesz a feladat, valamint a helyi gyerekeknek animációs szakköröket tartanak.

Az Öreg-Tölgy alatt

Hétfőn még nem volt túl nagy mozgás a közösségi ház közelében lévő Öreg-Tölgy alatt, a kiállítóteremnél. Amíg a folyamatosan érkező táborlakók a kiállítóteremben szorgoskodtak, addig tábornyitásként bemutatkozott a falu a helyi termelők ehető és iható portékáival. A szervezők elárulták, fontos, hogy a falubeliek is aktívan bekapcsolódhatnak a tábor életébe és a vendéglátásba. A helyi családok otthonossá teszik az alkotótábort és vállalják a vacsorafőzéseket. A bodrogkisfaludi szállásadók és a környékbeli borászatok felajánlásai is segítik a munkát. Ezzel ideális feltételeket szeretnének teremteni ahhoz, hogy a táborozók átérezzék, átvegyék Tokaj-Hegyalja hangulatát, és a cél az, ez meg is jelenjen az alkotásokban.

Csúcspont

A tábor csúcspontja a záróünnep lesz, amelyet szeptember 26-án 16 órai kezdettel, Bodrogkisfaludon az Öreg-Tölgy alatt tartanak. Miután az alkotói szabadságnak nincs határa, ezért az, hogy mi készül a héten, mindenki számára meglepetés lesz. Az ünnepen minden elkészült alkotást bemutatnak, legyen az térbeli betű, vándornyomda technikával nyomtatott tusrajz, weboldal vagy bármilyen szellemi termék.

Ami biztosan várható az ünnepen: az a Kaposvári Egyetem díjnyertes fotókiállítása, kisfilmek vetítése a tipográfiáról és Major Lajos a világ minden táján felállított munkáiról. Kitelepül egy fotólabor és egy vándornyomdász műhely, az estét pedig fényfestéssel zárják.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában