Helyi közélet

2015.09.18. 21:06

Asztaltársaságból indult a két évtizedes club

Sátoraljaújhely - Fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepli a Sátoraljaújhelyi Rotary Club.

Sátoraljaújhely - Fennállásának 20 éves évfordulóját ünnepli a Sátoraljaújhelyi Rotary Club.

„Egy asztaltársaságnak indult, majd a rendszeres találkozások után 1995-ben alakult meg a Rotary Club Sátoraljaújhelyen” – mondta Juhász István, a sátoraljaújhelyi club soros elnöke abból az apropóból, hogy idén már 20 éves fennállását ünnepli a sátoraljaújhelyi szervezet.

Segítés

– A Rotary hálózat szerepe és feladata az önzetlen segítőkészség a mindennapok rászorultjainak, a béke, a barátság, a jószolgálat terjesztése a világban – mondja Juhász István. – Ezen belül nekünk természetesen elsősorban Újhely és környékének fejlesztése, segítése a feladatunk. Ezen belül is a különböző intézmények, szociális intézmények segítése. Nagyon jól bevált és működik a cserediákprogram, amelynek keretében már a világ 42 részéből fogadtunk diákokat, akik itt megismerkedve egy másik kultúrkörrel, szinte új emberként tértek haza, és az általunk küldött fiatalok is számos értékes tapasztalattal tértek haza, arról nem is beszélve, hogy az ilyen utak jelentősen segítették a magyar fiatalok nyelvtanulását is.

A sátoraljaújhelyi elnök elmondta, a jubileumi évet méltóképpen kívánják megünnepelni. Már zajlik az újhelyi club eseménysorozata, amelyek közül kiemelkedik majd a VII. Rotary Tokaj-hegyaljai Szüret programja, amelyre szeptember 30. és október 4. között fogadják majd a vendégeket egy minden bizonnyal tartalmas kikapcsolódásra, ezzel is megünnepelve az újhelyi szervezet születésnapját.

ÉM-BG


Újhelyi tagok

Békésiné dr. Réz Rita, Bodnár Sándor, Daragó Ferenc, Derczó István, Dudás László, Farkas János, Fábrikné Király Klára, Füzi Csaba, Géczi Ágnes, Jászter Csaba, Juhász István, Jurkó Gyula, Kohánka István, Kuczik Júlia, dr. Kiss István, Monok Nándor, Ogár Zoltán, Páles Gábor, Plébán Mihály, Pongrácz László, Rudnay Lajos, Ruzsinszki László, Szabó Sándor, dr. Szalai Géza, Szatmári György, Székely József, dr. Szilágyi Sándor, Szokolovszki Gyula, Varga Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában