Helyi közélet

2015.09.16. 10:46

"A testület oszlassa fel magát!" – kérik az emődi szülők

Emőd - Az emődi szülők nem tudják elfogadni, hogy a képviselők az akaratuk ellen döntöttek.

Emőd - Az emődi szülők nem tudják elfogadni, hogy a képviselők az akaratuk ellen döntöttek.A képviselő-testület feloszlatását kezdeményezi az emődi szülők közössége. Az ok a város iskolájának és óvodájának fenntartóváltása körüli bonyodalmak. Mint arról korábban írtunk, a szülők számára a tanévkezdés előtt néhány nappal derült ki, hogy a két intézmény mégsem lesz katolikus, pedig az egyházi átvételt a szülői közösség 90 százaléka támogatta.

„Ennek ellenére, egy ilyen horderejű döntésben, önök nem a választók akaratának megfelelően jártak el, ezért úgy érezzük, hogy elvesztették az emődi polgárok többségének bizalmát. Ez az eset feltételezi azt, hogy a jövőben sem lesznek képesek érdekeinket kellőképpen érvényesíteni. Ennek okán kezdeményezzük, hogy a képviselő-testület oszlassa fel magát!” – írják a szülők abban a petícióban, amelyet eljuttattak a testület minden tagjához.

Lakossági fórumon

Felidézik, hogy az egyházi átvétel meghiúsulása ügyében összehívott lakossági fórumon a megjelent szülők felháborodtak, mert Pocsai Enikő polgármester nem adott kielégítő választ a kérdéseikre. Felháborodásra ad okot az is, hogy az érintett testületi ülésről semmilyen információ nincs a szülők birtokában, annak ellenére, hogy ezt kifejezetten kérték.

A szülők lapunknak jelezték: a testület a korábbiakban megszavazta, hogy a polgármester tárgyaljon az egyház képviselőivel, ami valószínűleg kudarcba fulladt.

Nem merték

Levelükben felvetik azt is: a petíciót több mint 400-an írták alá, de még sokan vannak olyanok, akik egyetértenek vele. Aláírásukkal azért nem merték támogatni, mert félnek az esetleges retorziótól.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Emőd polgármesterét, Pocsai Enikőt is, aki lapunknak annyit mondott: őt egyetlen szülő sem kereste meg, hogy hivatalosan átnyújtsa neki a petíciót, vagy hogy megbeszéljék a problémákat. Nagyon sajnálja, hogy a szülők nem hozzá, hanem az Észak-Magyarországhoz fordultak.

ÉM-HE


Aszaló, Emőd - Két megyénkbeli településen is vitás helyzet alakult ki az iskolakezdésre. Aszalón tüntetés volt szerdán reggel az iskola előtt, aláírásokat gyűjtöttek, Emődön pedig a fenntartóváltás körül alakultak ki bonyodalmak. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában