Helyi közélet

2015.09.25. 18:41

A kitartó munka eredménye Sajókazán

Sajókaza - Sajókazán is kiépült a szennyvízcsatorna-­hálózat.

Sajókaza - Sajókazán is kiépült a szennyvízcsatorna-­hálózat.

„Ez a beruházás jelentős, történelmi mérföldkő településünk életében” – kezdte ünnepi beszédét Stefán László, Sajókaza polgármestere a csütörtökön megtartott „Sajókaza Község Szennyvízelvezetés és -tisztítás” című beruházás hivatalos zárórendezvényén. Kiemelte: egy hosszú folyamat végére értek, hiszen a település önkormányzata 2001-től folyamatosan pályázott a csatornázási beruházás forrásaira, mivel a szennyvízelvezető rendszer megvalósítása kizárólag a külső támogatás megítélésétől és mértékétől függött. Az évtizedes kitartó munka eredményeképpen 2011-ben a benyújtott projektjavaslatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra alkalmasnak minősítette. A beruházás során megépült Sajókaza teljes szennyvízcsatorna-hálózata, valamint az ahhoz tartozó szennyvíztisztító telep: 4998 folyóméter bekötővezeték, 12936 folyóméter gravitációs gerincvezeték, 467 folyóméter nyomóvezeték, 2 darab hálózati átemelő és 766 darab bekötés.

Azt is megtudtuk, a beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából nyert európai uniós támogatás fedezi, a projekt összköltsége pedig 847,70 millió forint. Riz Gábor országgyűlési képviselő és a kivitelező képviselőjének, Sztermen Péternek beszéde után az ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is átadták a beruházást.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában