Helyi közélet

2015.08.22. 09:59

Zajos Gömöri pályaudvar - Nem aludhatnak a Pozsonyi utcában

Miskolc - Eddig „csak” terményt rakodtak éjszakánként a Gömörin, a felújítás is zajjal jár majd.

Miskolc - Eddig „csak” terményt rakodtak éjszakánként a Gömörin, a felújítás is zajjal jár majd.Évek óta nap mint nap a Gömöri pályaudvaron terményt pakolnak teherautókról vagonokba. Az egész napos terményfelhordó zúgáson kívül rengeteg por száll be a lakásokba, amennyiben nyitva merjük tartani az ablakokat sokszor még éjjel 11-kor is, írja lapunknak olvasónk, mint megjegyzi, nagyjából kétszáz lakást érint ez a probléma a Pozsonyi utcán. Ezt azonban a kisebb bosszúságnak tartja. A sinek mentén ugyanis nemrégiben vasútfelújításhoz szükséges elemeket (betonelemek, homok, zúzott kő) raktak le. „A zúzott követ miért éjfél és hajnali 3 óra körül kell munkagéppel a vagonokba zúdítani? – kérdezi olvasónk, és ecseteli mit éreznek: aki netán elszenderedett a zajtól, az is azonnal felriad. Mindemellett nem elég, hogy az ablakokat egész nap zárva kell tartaniuk, folytatja, hanem még éjjel sem lehet friss levegőhöz jutni. „Miért nem lehet ezt a munkát hét közben, nappal elvégezni?” – veti fel a kérdést az ott élők éjszakai nyugodt pihenéshez való jogára hivatkozva.

Továbbra is

A MÁV Zrt. kommunikációs osztályától kapott válasz nem éppen megnyugtató.

„Az olvasó által megjelölt közforgalmú rakodó terület a teherfuvarozás frekventált helye, több magán vasúttársaság is használja például terményrakodásra. Emellett jelenleg a MÁV FKG Kft. zúzott követ és betonaljat pakol a pályafelújításokhoz. Ez az egyetlen olyan terület ugyanis körülbelül 20 kilométeres körzetben, ahol az FKG a pályamunkálatokhoz szükséges anyagokat tárolhatja és az átépítés helyszínére időben el tudja szállíttatni. Augusztus 11-18. között a MÁV megrendelésére Miskolc-Rendező pályaudvaron folyamatos vágányzárban a nyeregvágány (gurító) átépítése történt meg, amelyhez a zúzott követ innen szállították el akkor, amikor a technológia lehetővé tette. A közeljövőben induló és december 11-én záruló Miskolc-Gömöri pályaudvari pályafelújítás miatt a helyszínen továbbra is folyamatos lesz az FKG jelenléte, ami kisebb-nagyobb megszakításokkal rakodó munkákat is jelent”, válaszolták.

Mivel válaszában a MÁV nem reagált az éjszakai munkavégzéssel kapcsolatos kérdésünkre, újraküldtük azokat, ám ezidáig nem kaptunk választ.

ÉM-HM​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában