Helyi közélet

2015.08.04. 18:40

Tavaly óta évente négyszer kutyáznak Miskolcon

Miskolc - „Belvárosi PIKNIK a kutyámmal!” volt annak az eseménynek az elnevezése, amelyet a napokban rendeztek a miskolci belvárosban.

Miskolc - „Belvárosi PIKNIK a kutyámmal!” volt annak az eseménynek az elnevezése, amelyet a napokban rendeztek a miskolci belvárosban.

A szervezők ilyennek képzelték a programot: „kötetlen, kapcsolatépítős, csevegős, kiülős, piknikezős” esemény azon szervezetek részvételével, akik éppen ráérnek és ha kedvük tartja, bemutatkoznak vagy bemutatót tartanak.”

A 7. osztályos Nagy Hajnalka az édesapjával érkezett az eseményre, igaz bevallotta: a papa inkább a régiségvásáron nézelődött.

– Nagyon szeretem az állatokat, leginkább a kutyákat – mondta munkatársunknak a miskolci lány. – Most nincs olyan sok kutya, de van egy weimari vizsla, ami nagyon tetszik. Legközelebb a kutyás felvonuláson biztos itt leszünk!

– A Belvárosi Ligetben tavaly kezdtük el a nagy állati hétvégével ezeket a programokat ugyanígy augusztus elején, és annyira népszerű lett, hogy most már úgy gondoljuk, évente négyszer megrendezzük – ezt már Sashalmi László, a helyet és ötletet egyaránt adó Belvárosi Liget programjainak szervezője nyilatkozta. – Elég jól beváltak ezek a rendezvények, így már most kitaláltuk, hogy októberben, az Állatok Világnapján tartjuk a következőt. Bízzunk benne, hogy minden „kutyás” szervezet itt lesz. Idén ősszel egy nagy felvonulást tervezünk a Széchenyi utcán sok-sok kutyával. Visszatekintve: a Kocsonyafarsang alatt kutyafarsangot szerveztünk, míg május elején is a kutyáké volt a főszerep nálunk. Ez egy különleges dolognak számít, úgy érzem, és nem csak miskolci tekintetben. Az, hogy az állatvédő szervezetek együtt, egyszerre vannak itt. Nálunk nem mint konkurencia, hanem mint kollégák tekintenek egymásra.

Sashalmi László elárulta azt is, hogy van kutyájuk otthon, de nem tekinti magát „őskutyásnak”, ha mindig is volt kutya a háznál. A Belvárosi Liget ugyanakkor egyértelműen társadalmi szerepvállalást teljesít ezekkel a kutyás hétvégékkel.

– Mi ezt örömmel csináljuk, és örömmel látjuk, hogy az érdeklődők is jól érzik magukat – tette hozzá.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában