Helyi közélet

2015.08.23. 16:03

Tandemmel könnyebb lesz

Miskolc - A Coop segített; levelet írt az Észak-Magyarországnak Zádori Norbert, hogy köszönetet mondjon.

Miskolc - A Coop segített; levelet írt az Észak-Magyarországnak Zádori Norbert, hogy köszönetet mondjon.A fiatalember története 2013-ban kezdődött, amikor Zádori Norbert harminckét éves volt. „Agydaganat következtében elveszítettem a látásomat és a jobb fülemre lényegében megsüketültem. Érthetően úgy éreztem, összedőlt a világ körülöttem” – mesélte lapunknak a Recsken élő Norbert. Azt is elmondta: tervei jó része értelmetlenné, megvalósíthatatlanná vált. Az eset az egész családot megviselte, de kitartottak és nem hagyták, hogy önsajnálatba süppedjen. „Amikor kicsit helyrerázódtam, szerettem volna aktívabb, egészségesebb életet élni, de hamar korlátokba ütköztem. Szó szerint és képletesen is. Erre a család a fejébe vette, hogy szereznek egy tandem kerékpárt, hogy a feleségemmel egyszerűbben és gyorsabban közlekedhessünk. Tájékozódtak, aztán beindult a „hadigépezet”. A szüleim felkeresték a munkahelyük szakszervezeteit, hogy támogatást kérjenek. Látszólag semmi nem történt, de végül az idén összejött a pénz” – sorolta.

Meglepetés

Elmesélte: „Néhány nappal ezelőtt óriási meglepetés ért. Kiderült, hogy a COOP gyűjtést szervezett a javamra. Nem tudom szavakba foglalni, hogy mennyire meghatott az önzetlen segíteni akarásuk. Amikor megkerestük a szakszervezetet, pár ezer forintban reménykedtünk, de az összeg, amit a COOP Borsod megyei dolgozói gyűjtöttek a számomra elég, hogy olyan eszközöket szerezhessek be, amik a mindennapi életemet – mint egy üdítő saját kezű kitöltése, vagy egy ebéd önálló elkészítése – segítik. Nagyon meghatódtam a példátlan összefogáson, amivel ismeretlenül is támogattak. Szeretném, ha minden COOP-dolgozó tudná, hogy bár ők pénzt küldtek nekem, én az önbizalmamat és a büszkeségemet kaptam az adományaik által vissza”. Zádori Norbert mára egy tan­dem kerékpár tulajdonosa, a Csepel gyár ugyanis elkészített számára egy egyedi háromkerekű tandemet.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában