Helyi közélet

2015.08.10. 15:03

Polgárőrök közös ünnepe Kovácsvágáson

Kovácsvágás - Kovácsvágáson rendezték meg a XVI. megyei polgárőrnapot.

Kovácsvágás - Kovácsvágáson rendezték meg a XVI. megyei polgárőrnapot.

Akik még nem voltak ilyen találkozón, azok kedvéért elmondjuk, hogy olyan szervezett, s programokban bővelkedő a megyei polgárőrnap, mint egy falunap, de annál is bensőségesebb, és szórakoztatóbb. Nem véletlen, hogy ilyenkor csaknem minden település polgárőr-egyesülete a helyi polgármester vezetésével, csoportosan képviselteti magát.

Az idei rendezvény fővédnöke dr. Túrós András, az országos szövetség elnöke és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő volt. Az ünnepélyes megnyitó után elsőként Sándor Endre házigazda, a település polgármestere, majd Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára és dr. Hörcsik Richárd köszöntötte a polgárőröket. Ez alkalommal dr. Ignácz István, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke is megtisztelte a találkozót.

Ezt követően Csóra György, a megyei szövetség elnöke hangsúlyozta, ez az egyetlen nap az évben, amikor takarék­lángon szolgálják a közbiztonságot. Közös ünnep, amely arra is alkalmas, hogy a kikapcsolódás mellett kicseréljék tapasztalataikat, s erősítsék csoportjaik közösségi szellemét. (A kitüntettek névsorát később közöljük – a szerk.)

Régi jó szokás szerint ez alkalommal is megtartották a főzőversenyt. Ezzel egy időben a település gasztronómiai tudományának képviselői is bemutatkoztak. Sparhelton sült krumplilángosban verhetetlenek a kovácsvágásiak. Szilvás gombócban, derelyében és gombás pampuskában is hozták a formájukat. Mátyás Rudolf, a zsűri elnöke már kóstoláskor annyira eltelt, hogy csak a segédei mentették meg a vetélkedőt a holtversenytől.

A programban szerepelt a rendőrség és a tűzoltók látványos bemutatója. A Kassai Thália színház művészei vidám műsorral köszöntötték a meghívottakat. Zárásként kihirdették a sportversenyek eredményeit.

ÉM-SZI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában