Helyi közélet

2015.08.19. 16:10

Neves versenyzők is ütőt ragadnak Miskolcon

Miskolc - Kerekes székes tenisz országos bajnokságot rendeznek Miskolcon.

Miskolc - Kerekes székes tenisz országos bajnokságot rendeznek Miskolcon.

Idén 19. versenyét szervezi a Kerék Világ SE, amely a magyar bajnokság kiemelt fordulóját bonyolítja le a hét végén. 2015-ben öt hazai fordulót tartanak, eddig két kört rendeztek meg Budapesten, aztán Győrben vetélkedtek egymással a sportolók. Augusztus 22–23-án Miskolc a házigazda, és egy fedett pályás eseménnyel zárulnak a bajnoki fordulók.

Az elnök is

A borsodi forduló helyszíne a Miskolci Egyetem teniszpályája lesz, ahol tíz játékos harcol meg egymással. Az eseményt az MTSZ részéről Bór Péter szakágvezető felügyeli majd. A szombati fordulókat a vasárnapi helyezésekért történő meccsek követik, amelyek végén kihirdetik a sorrendet, az első három helyezett kupát vehet át. A díj­átadáson részt vesz a Magyar Paralimpia Bizottság elnöke, Szabó László. A miskolci bajnoki fordulón a résztvevők között találhatjuk Farkas László négyszeres paralimpikont, Navratyil Sándort, aki elsőként szerepelt téli és nyári paralimpián, valamint a Rio de Janeiróra készülő Németh Rolandot.

ÉM


A múlt, támogatók

Hazánkban 1989 óta létezik a kerekes székes tenisz. Navratyil Sándor az Ausztriában, Tobelbadban eltöltött rövid rehabilitációja során ismerkedett meg a sportággal. 1992-ben a Magyar Tenisz Szövetség kezdeményezésére és Goródi László vezetésével alakult meg a szakág és működött a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetségén belül. Jelenleg Aszófő, Sopron, Rajka, Győr, Budapest és Miskolc az, ahol ezt a sportágat játsszák.

A bajnoki forduló fő támogatói: SzinvaNet Informatikai Zrt., Miskolc M.J.V. alpolgármestere, Pfliegler Péter. Támogatók: XIXO, A „filmnyomó”, Miskolci Egyetem, Magyar Tenisz Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában